The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't get emails from gmail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by logate, Feb 11, 2015.

  1. logate

    logate Registered

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,
    I'm using Exim and Dovecot as email servers.
    Recently, I've got complaints, that the server is not getting emails from Gmail.
    I've made a few tests and found that all emails that coming from Gmail are blocked somewhere.(only from Gmail)
    I must say, that the problem is only to receive email from Gmail, there's no problem sending to Gmail.
    Here's the error code that Gmail returned to the sender:

    Code:
    From: Mail Delivery Subsystem <mailer-daemon@googlemail.com>
    Date: 2015-02-06 15:12 GMT+02:00
    Subject: Delivery Status Notification (Delay)
    To: ‫senderaccount@gmail.com ‬
    This is an automatically generated Delivery Status Notification
    
    THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.
    
    YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.
    
    Delivery to the following recipient has been delayed:
    
    info@mydomain.com
    
    Message will be retried for 2 more day(s)
    
    Technical details of temporary failure:
    TLS Negotiation failed: generic::failed_precondition: starttls error (0): protocol error
    
    ----- Original message -----
    
    DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
    d=gmail.com; s=20120113;
    h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
    bh=pSWAcTpKBdI3PHdWAWgFpGgeDHh1r5xMQXme5V09jwU=;
    b=dKxpHmkGOCZg2BeaMdTqbrtKxEsmN9zIhKFaNIspX2/H69XonND+2YafsoS1mN/54M
    u4+y7pvuTndlzMOm+C/M8oLrmRG3USTndEFO0bTg40b4OKaWt1HFDNlpdguE0iVcAj4Z
    RXsDWsfv+dIY22Q5e3kFAWmOTUBuG1kPZSG+NVXah20lhInnW0zj/8A1qYcl5fIB3Ped
    p0NqgLyC6fH6+jYKdj7mN5AQxruvh0H3n1J2AJV2mI3H4ZHpeJwYCn/Hu8aID2URqHXj
    Wj6Y2r9WAHPmTuyXHeNsM3MalQulQBXVLAXQ1oCZ2Xwm4Rk8UJj6ynst4Oo/5BrJIOQk
    jWew==
    MIME-Version: 1.0
    X-Received: by 10.194.122.38 with SMTP id lp6mr7243331wjb.24.1423136303742;
    Thu, 05 Feb 2015 03:38:23 -0800 (PST)
    Received: by 10.216.18.135 with HTTP; Thu, 5 Feb 2015 03:38:23 -0800 (PST)
    Date: Thu, 5 Feb 2015 13:38:23 +0200
    Message-ID: <CA+RfhCgSMoztbAGXPdshsvRmysfGJ7H9B2OA2W2kEDMmyBC7hg@mail.gmail.com>
    Subject: 555
    From: John Doe <senderaccount@gmail.com>
    To: "info@mydomain.com" <info@mydomain.com>
    Content-Type: multipart/alternative; boundary=089e01227ee4da062c050e55bdb7
    Please Advice.
    Thanks,
    Yaron
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,745
    Likes Received:
    662
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Do you notice any specific output in /var/log/exim_mainlog or /var/log/exim_rejectlog when searching for that Google email address? EX:

    Code:
    exigrep user@gmail /var/log/exim_mainlog
    Have you made any custom changes to your Exim configuration?

    Thank you.
     
  3. logate

    logate Registered

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,
    I use the recommended configuration of Exim.

    exigrep user@gmail /var/log/exim_mainlog : shows only the outbound connections.

    exigrep user@gmail /var/log/exim_rejectlog: shows nothing.

    I read here /http://serverfault.com/questions/653664/cant-receive-mails-from-gmail that this could be TLS version issue.( I use WHM 11.48.0).
    is it the case?

    Thank You.
     
  4. Krzysiek

    Krzysiek Registered

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,
    Try to test connection to server from remote host (if you don't have a remote server you can do this localy) with openssl like this:

    Code:
    openssl s_client -connect domain.com:25 -starttls smtp -tls1
    From what i noticed google mail servers uses tls1 or ssl3. If you connect try the 'ehlo domain.com' command to test if your server is responding.
    If you got error write us what is it if you can.
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,745
    Likes Received:
    662
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  6. logate

    logate Registered

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Krzysiek,
    I've tried to run the command and got no error, the connection is ok.
    Even when I add the ehlo domain.com, there's no error.
    Is it something else?


    Hi cPanelMichael,
    I didn't made any changes to the SSL Cipher protocols.
    it's configured on "Cpanel Default".
    openssl_options set to +no_sslv2 +no_sslv3
    tls_require_ciphers is set to: ALL:!ADH:RC4+RSA:+HIGH:+MEDIUM:-LOW:-SSLv2:-EXP

    Is something wrong here?

    Plz Help,
    Thanks friends.
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,745
    Likes Received:
    662
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Feel free to open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page