The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cant recieve any emails but can send?

Discussion in 'E-mail Discussions' started by b0072k1, Nov 1, 2005.

  1. b0072k1

    b0072k1 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2004
    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Glasgow
    Hi, i got a problem, my email system on cpanel can send out emails but the system cant recieve any :S any one know like a fix or summit, ive tried reinstall it and such just doseny help
     
  2. King0r

    King0r Registered

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Cant recieve but can send mail

    Got the same problem here.

    In WHM look at the links on the left and find the heading Email then click View Mail Statistics and see what errors you are getting.

    1 ajf511@aol.com R=lookuphost T=remote_smtp:
    SMTP error from remote mail server after MAIL FROM::
    host mailin-04.mx.aol.com [205.188.159.217]: 550 REQUESTED
    ACTION NOT TAKEN: DNS FAILURE

    Mine are SMTP but SMTP servers in the DNS config file are fine.

    Any help appreciated.
     
  3. m23

    m23 Registered

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Logging in with full email address?

    I had a similar problem. My inbox was empty, even though I *know* I had received email (I'll explain in a sec) but my sent box did have email sent. Is that what you're experiencing?

    The problem, for me, was related to how I was logging in. Say my email address was username@domain.com. I was logging in as username and not seeing any email in my inbox. I wasn't logging in with the full email address. But when I logged in with the full email address, as username@domain.com, then my inbox DID have mail.

    I don't know why cPanel works that way, but it does, apparently. You need to login with your full email address.

    I consider this behavior to be a minor problem. If the full email address is required in order for webmail to work, then why isn't there a check when logging in? What does cPanel allow users to login with just their username?
     
  4. selavi

    selavi Registered

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    this is the good explanation your webmail inbox is empty

    ok,you were right;this is the good explanation.i had had the same problem till your post opened my mind.allways i tried to log in with my main username wich i created when i bought my hosting plane, but ,later when i`ve set up my email account i used other user name than may main user account.that`s all.when you try to logg in just use your email as username.
     
  5. deftech

    deftech Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Do you have MX records setup?
     
  6. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    selavi and deftech,
    You're responding to an old postings. I am sure they fixed their email problems. Thank you!
     
  7. bartmatusiak

    bartmatusiak Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having this issue. Can anyone help?
     
  8. kkentert

    kkentert Registered

    Joined:
    Jun 24, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    make sure you have MX records set up. mail.yourdomain.com need to handle mail for yourdomain.com
     
  9. amaranthia

    amaranthia Registered

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Same Problem

    I am having the same problem my mx records are fine i can send but i cannot recieve emails i looked in the lock and see these errors.

    2007-02-01 17:54:38 1HCTYN-0008HF-Pm ** me@mydomain <nobody@server.mydomain.com> R=virtual_aliases: no such address here
    2007-02-01 17:54:38 1HCTYN-0008HF-Pm Frozen (delivery error message)
     
  10. WillyMore

    WillyMore Active Member

    Joined:
    May 22, 2002
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Same problem here Was working fine until stable 119 upgrade
     
Loading...

Share This Page