The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cant recive mail via mail programs.

Discussion in 'E-mail Discussions' started by SSRU, Aug 23, 2007.

  1. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    When I try to recive mail via mail programs I recive message that password incorrect.

    But if I recive mail via webmail - all ok. (entered password & login similar).

    How I can fix that error?
     
  2. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    If you are using a common email client such as outlook express, one thing you can try is logging in your cpanel account and install the registry setup file for your particular client. You will be sure your client is configured correctly.

    In cpanel, Look under 'email accounts / functions / configure mail clients'
     
  3. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I know that.
    But its not working
     
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    No-no, I think that you dont understand me :)

    Thats error appears even if I will configure my outlook manually.

    P.S.: Thunderbird have a same error..

    Same errors if I enable SSL/TLS in my mail program.
     
  6. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    This may be going out on a limb but try regenerating your service certificates under 'Manage Service SSL Certificates'

    Monitor your logs while you try connecting for further error messages.
     
  7. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Manage Service SSL Certificates - not helps.

    Where I can find courier logs (this is default pop3 mail server?)

    P.S.:
    Outlook Error:

    ERR Authentication failed (bad password?)' 0x800CCC90, 0x800CCC92
     
    #7 SSRU, Aug 24, 2007
    Last edited: Aug 24, 2007
  8. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    POP3 and IMAP logs can be found in:

    /var/log/maillog
    /var/log/messages
     
  9. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Wonder if your ISP is blocking since your webmail works fine. Shove exim on another port and try or test via telnet.
     
  10. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Aug 24 04:10:07 vps111 popa3d(pam_unix)[11781]: check pass; user unknown
    Aug 24 04:10:07 vps111 popa3d(pam_unix)[11781]: authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost=
    Aug 24 04:10:10 vps111 popa3d[11781]: Authentication failed for UNKNOWN USER from 90.157.50.84

    Aug 25 05:45:48 vps111 popa3d[5212]: Didn't attempt authentication
    Aug 25 05:50:14 vps111 popa3d(pam_unix)[7400]: check pass; user unknown
    Aug 25 05:50:14 vps111 popa3d(pam_unix)[7400]: authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost=
    Aug 25 05:50:16 vps111 popa3d[7400]: Authentication failed for UNKNOWN USER from 90.157.50.84


    Someone understand something ? :)
     
  11. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    It would have helped to know you are on a VPS. Disable popa3d and kill that process and restart pop

    /etc/xinetd.d/popa3d and popa3ds

    disable = yes
     
  12. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    1) disable = yes in popa3d & popa3ds
    2) restarted xinetd.

    now outlook can't connect to mail server.
     
  13. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Disable xinet service completely and kill the processes. Sometimes you need to restart the vps to clear everything. Make sure xinet doesn't start back up.
     
  14. SSRU

    SSRU Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    jayh38, big thanks.

    its work!
     
  15. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Glad to hear it.

    If this is your node, you can modify templates so you don't load xinet, php, mysql and other modules that shouldn't load in a vps prior to installing cpanel.
     
  16. mcorrea

    mcorrea Registered

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thank you jayh38, same problem, same solution. Could you please elaborate about how to modify templates??? In fact i don't understand what do you mean by template :( Perhaps this is a noob question sorry.

    Regards,

    Mike
     
  17. mrbadgolf

    mrbadgolf Registered

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    jayh38 Thanks so Much for the help.Same problem same Resolution
     
Loading...

Share This Page