Can't send email from outlook

NetGeek

Well-Known Member
Mar 4, 2002
67
0
306
Hi,


I noticed that sending email from outlook is failing almost everytime!!

I successfully sent from the web mail and email client from a PocetPC, but from OUTLOOK isn't working..

any idea about the reason??



NetGeek
 

ayousef

Registered
May 3, 2004
2
0
151
Guyz, there is something wrong with emails after the update, i dont seem to know the reason as well; could anyone help us here?

As for my server it totally stopped sending/receiving mail ...
 

preyhere

Member
Jul 15, 2004
8
0
151
Hi NetGeek,

Are you getting any error message? May I know the exact ERROR message?

Thanks.
 

myrem

Well-Known Member
Jul 14, 2002
93
0
156
Do you use earthlink by chance? I'm having the same problem. Set my outgoing to use earthlink and it works. I wish I didnt have to do that though.
If you have a second copy of Exim running on Port 26 (WHM/Server Setup/Service Manager/exim on another port).. and set your outlook or other mail client to use port 26 for SMTP (along with SMTP auth), you should have no problems with Earthlink or other ISPs which block port 25. (I use Earthlink and Yahoo/SBC without problems)
 

NetGeek

Well-Known Member
Mar 4, 2002
67
0
306
Here is the error messege:


Task 'NetGeek - Sending and Receiving' reported error (0x800CCC65) : 'Your outgoing (SMTP) e-mail server has reported an internal error. If you continue to receive this message, contact your server administrator or Internet service provider (ISP). The server responded: ?!??"'


Regards..
 

AndyReed

Well-Known Member
PartnerNOC
May 29, 2004
2,221
4
193
Minneapolis, MN

NetGeek

Well-Known Member
Mar 4, 2002
67
0
306
I don't know how you can't see why its relevent?? :confused:

here it is :


Factor 1: CPanel/WHM
Factor: Outlook (including my account settings)

-----

Factor 1 has gone under alot of changes and upgardes due to security issues (I only upgarde to stable dist. but had to use release dist. for the apache upgrade as cpanel recommendation)

Factor 2 never changed it is the same software/version/account settings

And changing factor 1 started a series of problems!

Where do you think the problem is??



NetGeek
 

Annette

Well-Known Member
PartnerNOC
Aug 12, 2001
445
0
316
If you look at the exim_mainlog while you're trying to send mail, what do you see? How about the maillog? Did you try to telnet to yourdomain.com 25 to make sure your ISP hasn't rolled out any changes that are prohibiting you fro reaching the server, or that are hijacking your connection? Outlook's reporting is (to put it nicely) lacking, and that alone is insufficient for anyone to offer anything other than guesses.
 

AndyReed

Well-Known Member
PartnerNOC
May 29, 2004
2,221
4
193
Minneapolis, MN
It is very annoying to see people asking extremely basic questions without doing the least bit of homework. If any one without basic system administration expertise wishes to stay in the web hosting business, they need to educate themselevs, or hire someone to administer their systems.
 
Last edited: