The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't Send Mail from server

Discussion in 'E-mail Discussions' started by topgunmike, Dec 21, 2008.

  1. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    using devcot
    can recieve all mail on all domains, every time i try to send mail, they are only sent to my whm mail queue manager, and not to recipient?
    so incoming mail is ok, but how do i get the "outgoing Mail" to go out?
    can someone please advise me how to accomplish this and resolve this issue?
    thanx ;
    mike :eek:
     
  2. hzJayJ

    hzJayJ Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Check your mail logs for the error.

    You can check the logs at /var/log/exim_mainlog
     
  3. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    huuuh, logged in as root and got bash: /var/log/exim_mainlog: Permission denied???
    how do i view?
    sorry, i'm still a noob....:eek:
     
  4. JawadArshad

    JawadArshad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    PK
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    root should have access to /var/log/exim_mainlog, what is the exact command you ran for which you got this permission denied error. perhaps exim log is chmoded to 000. Make sure exim is running on your server and also try this command from your local computer's command prompt.

    telnet yourdomain.com 25

    Perhaps the outgoing port is blocked.
     
  5. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    command i tried was - /var/log/exim_mainlog , as root

    i can recieve mail fine, but when i try to send mail from my server, it dosent go out, it just gets rerouted to whm mail queue manager?


    mailnull 47 12
    <topgunmike@topgunmike.com>

    -helo_name localhost
    -host_address 127.0.0.1.xxxxx
    -host_name localhost
    -host_auth fixed_login
    -interface_address 127.0.0.1.25
    -received_protocol esmtpa
    -body_linecount 149
    -max_received_linelength 77

    210P Received: from localhost ([127.0.0.1])
    by tgms.topgunmike.com with esmtpa (Exim 4.69)
    (envelope-from <topgunmike@topgunmike.com>)


    that's some of what is in whm mail queue??and it's every message i try to send out?
    I'm clueless:eek:
    can anyone help?
     
  6. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    can't anyone give me a hint, i know it's probably something simple because, everything works but mail?
    ssl works, whm - cpanel - and all site software works, I'm fuzzy on the following;

    DNS ZONE;
    topgunmike.com. 86400 IN NS ns1.topgunmike.com.
    topgunmike.com. 86400 IN NS ns2.topgunmike.com.

    ns1 14400 IN A 68.178.150.65

    ns1 14400 IN A 68.178.151.97

    topgunmike.com. 14400 IN A 68.178.150.65

    localhost 14400 IN A 127.0.0.1

    topgunmike.com. 14400 IN MX 0 topgunmike.com.

    mail 14400 IN CNAME topgunmike.com.
    www 14400 IN CNAME topgunmike.com.
    ftp 14400 IN CNAME topgunmike.com.
    cpanel 14400 IN A 68.178.150.65

    whm 14400 IN A 68.178.150.65

    webmail 14400 IN A 68.178.150.65

    webdisk 14400 IN A 68.178.150.65

    tgms 14400 IN A 68.178.150.65

    ns1 14400 IN A 68.178.150.65

    ns2 14400 IN A 68.178.151.97
    ,
    The NamedServer ns1 and ns2 are Registered namedservers [through GD]
    Please advise me if this looks correct, Thanx.
     
  7. sirotex

    sirotex Well-Known Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thats because you're trying to exec it - run cat /var/log/exim_mainlog or tail /var/log/exim_mainlog to get the last bits of the log file
     
  8. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    hmmm? I got this,

    2008-12-24 19:44:37 H=smtp11.icpbounce.com [216.27.93.115] U=postfix Warning: Sender rate 0.7 / 1h

    2008-12-24 19:44:38 H=smtp11.icpbounce.com [216.27.93.115] U=postfix sender verify defer for <bounces+50573.1030495974.5199588@icpbounce.com>: could not connect to bounces.intellicontact.com [216.27.93.102]: No route to host

    2008-12-24 19:32:27 H=eastrmmtao104.cox.net [68.230.240.46] F=<topgunmike@cox.net> temporarily rejected RCPT <topgunmike@topgunmike.com>: Could not complete sender verify callout

    sorry, I have no clue what it means,
    can you please advise me how to fix it?
     
    #8 topgunmike, Dec 24, 2008
    Last edited: Dec 24, 2008
  9. bornonline

    bornonline Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    Login to WHM then go to Service Configuration - Exim Configuration Editor - Uncheck "Sender Verification Callouts" if checked. Something to check..


     
  10. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    it was checked, but, unchecked made no difference,
    I added more to the previous post,
    can this be a DNS or Resolver problem?
    or is it only a mailserver issue?
    I'm far from savy on the DNS & Resolver configuring.
     
  11. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  12. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    man, that's a great tool, thank you for that bookmark :)
    unfortunately, I need advise on how to fix my problem, most everything was ok, but;

    [NS FIXED Thanx]

    and
    STILL need help with ;

    Your SOA EXPIRE number is: 3600000. That is NOT OK [Resolved]

    {UNRESOLVED} Still can't send mail from any domain on server, I checked http://www.intodns.com/topgunmike.com and all checks ok..

    everything on the server is working but outgoing mail..

    Can anyone advise me how to resolve this issue Please, Thanx for all the help:eek:
     
    #12 topgunmike, Dec 25, 2008
    Last edited: Dec 26, 2008
  13. topgunmike

    topgunmike Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.O. La.
    upon cpanel restart, i saw some issues that i don't quite understand;

    Starting SMTP Tweak: SMTP Mail protection has been disabled. All user may make smtp connections.

    There was a problem setting up iptables. You either have an older kernel or a broken iptables install, or ipt_owner could not be loaded. [FAILED]

    Starting tailwatchd: Cpanel::TailWatch::Eximstats appears to have unprocessed SQL in /var/cpanel/sql at /usr/local/cpanel/Cpanel/TailWatch.pm line 67.
    [Fri Dec 26 14:38:27 2008] Starting /usr/local/cpanel/libexec/tailwatchd daemon
    Log is at /usr/local/cpanel/logs/tailwatchd_log


    any advice will be valued, thanx, Mike.:eek:
     
  14. Voltar

    Voltar Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bakersfield, California
    There are a few posts about the unprocessed sql on the forums here.

    Check out http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=101477&highlight=tailwatchd+unprocessed+sql about that error.
     
  15. nakuls77

    nakuls77 Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    India
    I checked http://www.intodns.com/topgunmike.com and found that the name servers are not properly configured in your WHM.

    Make sure you've assigned IP's to your name servers as well as the DNS zones exist, if not add those restart named, after a while the issue would not exist.
     
Loading...

Share This Page