carriage returns in autoresponder issue

ksechrist

Active Member
Jan 27, 2019
39
8
8
Texas
cPanel Access Level
Root Administrator
Centos 6.10
cpanel 76.0.18
exim-4.91-3.cp1170.x86_64

I set this message in autoresponder:

Code:
this is an autoresponder test
single carriage return

double carriage return


triple carriage return

autoresponse received as text, and viewed as text:

Code:
this is an autoresponder test

single carriage return



double carriage return





triple carriage return


autoresponse received as text, but viewed in email client as html (as MANY clients will do!):

Code:
this is an autoresponder test single carriage return

double carriage return

triple carriage return
I can't find a consistent way to have SINGLE LINE RETURNS/CARRIAGE RETURNS display properly in an autorsponder message. I might be able to do this with html, but none of my users know html. Help?
 
Last edited by a moderator:

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,904
2,225
463
Hello @ksechrist,

You can enable "This message contains HTML" when editing the message body in cPanel >> Autoresponders. Here's an example of how you can format the body to use HTML for line breaks:

Code:
<p>Sincerely,<br />
<br />
<br />
Name Here<br />
<i>Title Here</i></p>
Let me know if this helps. Additionally, you included a reference to version 76:

cpanel 76.0.18
cPanel & WHM version 76 reached end-of-life status in April 2019:

Reminder: cPanel & WHM Version 76 now EOL | cPanel Newsroom

I recommend updating to a supported cPanel & WHM version at your earliest convenience.

Thank you.
 

ksechrist

Active Member
Jan 27, 2019
39
8
8
Texas
cPanel Access Level
Root Administrator
Thank you for the response Michael.

I'm aware of v76 EOL. I have one old app that I'm trying to upgrade before moving to v78.

But does that have anything to do with the carriage return problem? I've also noticed similar issues in webmail signatures but I haven't tested yet to see exactly what it's doing.

I know html and figure I can fix this for MYSELF... but my users DON'T know html - should I teach them html so they can send properly formatted autoresponses? Doesn't seem right.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,904
2,225
463
Hello,

It's always a good idea to upgrade from an EOL version to a supported version to reduce the likelihood of encountering a defect. You can search for "autoresponder" in the change logs to see a list of cases that were published in newer versions:


I have one old app that I'm trying to upgrade before moving to v78.
Is there anything in-particular about the application that's not compatible with versions 78 or 82?

Thank you.
 

kamm

Well-Known Member
Jan 17, 2004
56
1
158
Spain
cPanel Access Level
Root Administrator
To confirm, does this happen with any autoresponder or email? When are you seeing this issue occur?
I'm seeing this with all autoresponders.

My email client is Thunderbird. It has 3 possible "view message body as" settings:
Original HTML
Simple HTML
Plain text

The autoresponder email received appears the same for all 3 of those settings.

I've attached a couple of screenshots.
 

Attachments

Last edited:

cPanelAnthony

Administrator
Staff member
Oct 18, 2021
975
95
103
Houston, TX
cPanel Access Level
Root Administrator
I'm seeing this with all autoresponders.

My email client is Thunderbird. It has 3 possible "view message body as" settings:
Original HTML
Simple HTML
Plain text

The autoresponder email received appears the same for all 3 of those settings.

I've attached a couple of screenshots.
Thank you, I am reviewing further and will update you as soon as I can.