[Case 45004] can't upload brand theme

Funkadelic

Well-Known Member
Feb 10, 2006
73
0
156
I edited a theme and downloaded it. Then I tried to upload it to another server and it says upload successful but then it is followed by this "The branding package: could not be created!" and it seems the brand I simply just downloaded after editing it through the brand editor is not able to upload successfully to other servers. Any idea why?
 

Funkadelic

Well-Known Member
Feb 10, 2006
73
0
156
This is the exact error:

x3.cpbranding.tar.gz (x3.cpbranding.tar.gz): upload succeeded.
The branding package: could not be created!
 

Funkadelic

Well-Known Member
Feb 10, 2006
73
0
156
And yet another update...

1 Download/Uploading x3 theme in WHM Theme Manager

I figured I might just download the entire x3 theme file and upload that to a new server, however when I try to upload it I get this error: Checking Theme integrity......Sorry.. that's not a cPanel theme tarball (logout.html is missing)!

Oddly enough I downloaded an exact copy of x3 (un-modified) on another server and tried to upload it and I get the same error, this seems like it is a cPanel bug if it gives you an error when you try to upload an exact copy of the x3 theme.

2. Copying /usr/local/cpanel/base/frontend/x3/ Folder and Uploading x3 Folder manually

Then I figured, I might as well just download the x3/ folder via sftp but that is another no, I get some error about not being able to read local file which I believe would probably be a ownership issue, even though I am logged in as root. I don't want to touch the ownership of the files due to fear that could mess something up even more.


Short of re-doing all the style changes I made manually I have exhausted all other options.
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,607
41
348
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,

We have an internal case opened about the issue for the "Sorry.. that's not a cPanel theme tarball (logout.html is missing)!" error message. I've tagged this thread to that case, which is #45004

To get the theme working using that first method where you received that specific error, try the following first:

Code:
touch /usr/local/cpanel/base/frontend/x3/logout.html
Then try to download the existing x3 theme and upload it to the new server at that point.

If that does not work, please open up a ticket about this issue. Additionally, you might want to open a ticket regardless to report this case as still happening on your machines so we can flag it to the case number. You can open up a ticket using WHM > Support Center > Contact cPanel or via the link in my signature.

Thanks.