The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Case 64622] Roundcube spell check issue

Discussion in 'General Discussion' started by Serra, Jul 10, 2013.

  1. Serra

    Serra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    213
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    I'm having an issue on both my servers. Roundcube spell check is on, the icon appears, but it doesn't find any spell check errors when the button is pushed. Tested in both IE and Firefox.

    Anyone seen this before. It appears to have just started today. I have a user who reports any issues and he finds them very quickly. Normally it is spell check being turned off by an update, but this time, that isn't the case.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    The cPanel guide for enabling Spell Check for Roundcube is available at:

    How to Enable Spell Check for Roundcube

    Could you review this document and let us know if you made the required changes? Also, could you let us know which version of cPanel is installed on this server?

    Thank you.
     
  3. Serra

    Serra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    213
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    Sorry, you misunderstood. I'm running WHM 11.38.1 (build 6). The spell check is enabled, it doesn't work. That is the issue. I've been running the spell check for about 3 years now and it always works fine, until a few days ago. In the past, it has been disabled by updates, I simply turn it back on. In this case, it is on, the icon is there, but when it is pressed, it simply doesn't find any errors.

    This is a problem with both of my servers on both IE and Firefox, so it isn't server specific nor is it browser specific.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you open a support ticket so we can take a closer look?

    Submit A Ticket

    Please post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  5. Serra

    Serra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    213
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    Ticket ID: 4292411
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    To update, it was discovered that Roundcube is using an API at Google which is not valid. We have accordingly removed our documentation related to the spell check feature of Roundcube. Using built-in browser spell check functionality is probably the best option at this point, as this is not an issue that we at cPanel can resolve.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page