The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Case 99721] Horde not sending messages

Discussion in 'E-mail Discussions' started by sparek-3, May 8, 2014.

  1. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Using cPanel version 11.42.1.12, I am unable to send out messages through Horde.

    I get the error:

    /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/Horde/Smtp/../../../locale is not a directory
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Internal case number 99721 addresses an issue where the permissions on "/usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/data/" were not properly configured during the upcp process. You can resolve this issue by updating to cPanel version 11.42.1.13:

    Code:
    /scripts/upcp
    Or, if you can not update cPanel at this time, you can temporarily resolve the issue with the following command:

    Code:
    chmod 755 /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/data
    Thank you.
     
  3. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I'll try updating to .13 a little later, pressed for time at the moment.

    But I did check the permissions of /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/data on the server. They are already set to 755:

    Code:
    stat /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/data
      File: `/usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/data'
      Size: 4096            Blocks: 8          IO Block: 4096   directory
    Device: 902h/2306d      Inode: 40633809    Links: 64
    Access: (0755/drwxr-xr-x)  Uid: (    0/    root)   Gid: (    0/    root)
    Access: 2014-05-08 04:25:56.000000000 -0400
    Modify: 2014-05-05 13:24:49.000000000 -0400
    Change: 2014-05-05 13:24:49.000000000 -0400
    Could the issue I am experiencing and Case Number 99721 be two different things?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's possible, but first it's important to update to the latest version of cPanel available on your build tier to see if the issue persists.

    Thank you.
     
  5. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Problem persists with cPanel 11.42.1.13.

    - - - Updated - - -

    Is the directory /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/locale suppose to exist on the server?

    That seems to be the directory (/usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/Horde/Smtp/../../../locale) Horde is complaining about.

    I don't have this directory (/usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/locale) on my server.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Please open a support ticket so we can take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  7. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Support Ticket Number is - 4930347

    Tried duplicating this issue on other 11.42.1.13 servers and was not able to. Must be something specific to this server, but I don't know how to enable more verbose logging to find out what is going on.
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    To update, the issue here was that Horde was manually configured to send out email through a non-default port. The user has now updated /usr/local/cpanel/base/horde/imp/config/conf.php to use their preferred port for sending email.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page