The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED [case EA-6287] EasyApache 4 UI fails to load with UTF-8 error - The subprocess error

Discussion in 'EasyApache' started by Reado, May 17, 2017.

  1. Reado

    Reado Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    184
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    68
    Location:
    United Kingdom
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I have rebooted the server but to no avail. When opening the EasyApache 4 UI in WHM and trying to customise any package including any of the cPanel defaults, it hangs on "loading packages" and according to Firefox Developer Tools an HTTP 500 error is occurring with the response:

    {"metadata":{"result":0,"version":1,"reason":"No response from subprocess (whostmgr (xml-api)): The subprocess reported error number 255 when it ended."},"data":null}

    It was working fine this morning and now it's not. Any ideas why?
     
    Nathan Biles likes this.
  2. Nathan Biles

    Nathan Biles Registered

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Austin, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Same exact issue. I saw this:

    Error: 500 No response from subprocess (whostmgr (cpanel))

    BUT it didn't work for me.

    more info from log:

    Code:
    [2017-05-17 08:06:58 -0500] die [Internal Death while parsing [stdin] 31829] Wide character in syswrite at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
     at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
        whostmgr::bin::xml_api::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__...) called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 3250
        whostmgr::bin::xml_api::runapp("package_manager_get_package_info", HASH(0x53627b8), HASH(0x2f3fee8), 0, CODE(0x51a9ab8)) called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 3008
        whostmgr::bin::xml_api::script(CODE(0x51a9ab8), "-json", "./package_manager_get_package_info") called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962
    
    
    Wide character in syswrite at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
    
     
    #2 Nathan Biles, May 17, 2017
    Last edited by a moderator: May 17, 2017
  3. Topgun964

    Topgun964 Registered

    Joined:
    May 17, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    New Jersey
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am having the same problem.
    stuck at "Loading packages …"
     
    jimmybsilva likes this.
  4. rpvw

    rpvw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    261
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Spain
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    64.0.21
    I can't get past the "Loading Packages" either when I try Customize any package.
    Log:
    Code:
    [2017-05-17 13:42:34 +0000] die [Internal Death while parsing [stdin] 93524] Wide character in syswrite at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
     at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
       whostmgr::bin::xml_api::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__...) called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 3250
       whostmgr::bin::xml_api::runapp("package_manager_get_package_info", HASH(0x5638480), HASH(0x2f3fee8), 0, CODE(0x59d3aa8)) called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 3008
       whostmgr::bin::xml_api::script(CODE(0x59d3aa8), "-json", "./package_manager_get_package_info") called at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962
    
    
    Wide character in syswrite at whostmgr/bin/xml-api.pl line 2962.
    I think someone broke it ......slap....slap....slap :-p
     
    #4 rpvw, May 17, 2017
    Last edited: May 17, 2017
  5. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    599
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Hello,

    This is being caused by a UTF-8 character in the ruby RPMs that we shipped yesterday. We'll have packages published shortly that will fix this issue.
     
  6. rpvw

    rpvw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    261
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Spain
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Whilst Jacob was posting, I was busy doing a Home » cPanel » Upgrade to Latest Version with the force flag set (you know, someone always asks if you did one to see if it fixes the error - it didn't !) and I was somewhat unimpressed with the huge new log output box that now shows a massive EIGHT lines at once.

    Come on guys - we seem to be going backwards with updates at the moment :(
     
    #6 rpvw, May 17, 2017
    Last edited: May 17, 2017
    Azuka likes this.
  7. Reado

    Reado Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    184
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    68
    Location:
    United Kingdom
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Roll it back? Surely if you've released one thing that breaks another, in the very first instance you should be rolling the change back while a proper fix is created?
     
  8. seglavi

    seglavi Registered

    Joined:
    May 17, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    i have the same problem. stuck at "Loading packages …". is there any ETA to solve the problem?
     
  9. BluegrassNet

    BluegrassNet Registered

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    We are reporting the same thing on several cPanel servers here too
     
  10. CanSpace

    CanSpace Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Same issue for us.

    FYI one fix is clicking "Provision" for the default profile in easyapache4... but there is no way to customize it.

    This is an urgent issue that needs fixing.
     
  11. Tony Merlin

    Tony Merlin Member

    Joined:
    May 11, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have exactly the same issue on my development server (stuck at "Loading packages …") CENTOS 7.3 x86_64 standard cPanel & WHM 64.0 (build 21
    This happened after upgrading mysql to mariadb so i'm going to leave the upgrade on my production server until this is rectified....

    I have also tried "yum clean all" to no avail.

    edit: Just to note i've just checked my production server and can add extra packages to it fine! this is also running on CENTOS 7.3 x86_64 standard - cPanel & WHM 64.0 (build 21)
     
    #11 Tony Merlin, May 17, 2017
    Last edited by a moderator: May 17, 2017
  12. NEMESISbyDesign

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Same issue here CENTOS 6.9 x86_64 xen hvm – cPanel & WHM 64.0 (build 21)

    I have to admit, as a cPanel customer for a decade I am extremely disappointed. I stick to the stable versions on my production servers for a reason!

    No client wants to here "Its the vendors fault"
     
    Chris H likes this.
  13. Chris H

    Chris H Registered

    Joined:
    May 5, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    London
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Come on guys.. got three new servers I can't complete because of this - plus a current server that needs an Apache module adding ASAP.. I love your product - but this should have been caught in testing! o_O
     
  14. NEMESISbyDesign

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Switching to PHP 5.5 didnt work for me. I attempted to provision the default and not all the sites are internal server error.
     
  15. guy100

    guy100 Member

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Same here, i deploy today 2 new VPS and i stuck and is frustrating. I Stuck in loading packages also.
     
  16. SigmaWeb

    SigmaWeb Active Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Athens - Greece
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've been updated on a ticket that a fix for this EA-6287 will be available within the next few hours.
     
    Tony Merlin likes this.
  17. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    599
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Hi,

    We're working to get fixed packages out today to get this taken care of. We should have a fix published in the next few hours.
     
    Tony Merlin and Chris H like this.
  18. Ringorock

    Ringorock Registered

    Joined:
    May 17, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Atlanta
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Can we get an ETA on what a few hours is? This has caused me to lose quite a lot of customers. Sigh
     
  19. jimmybsilva

    jimmybsilva Registered

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Whats the status?
     
  20. NEMESISbyDesign

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Same here, our firm has already received numerous blowback's on social and well as direct complaints by phone and trouble tickets.

    I would this this would to be an immediate fix.
     
Loading...

Share This Page