The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cgi-sys/defaultwebpage.cgi to enter the IP

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by Andre_Siq, Oct 16, 2015.

  1. Andre_Siq

    Andre_Siq Registered

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Brasil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    HI.

    First, sorry for my english, I hope you understand.

    I am testing a WHM/Cpanel installation on an Amazon EC2 instance for a WordPress Multisite network.

    The entire install seemed to go well with activated NAT mode, and Elastic IP associated with the public IP ... The DNS configuration looks correct ...

    What I have:

    Domain: example.xom.br
    Public IP: 54.233.xxx.xx
    Private IP: 172.31.xx.xx
    ServerName: server.example.com.br

    The Wordpress is installed in /home/example/public_html

    In WHM created a package and a user to the Default domain and installed WP for this new user.

    In the browser when I type example.com.br or any subdomain, works perfectly. But when I type the public IP, opens the error message in cgi-sys/defaultwebpage.cgi

    But I need to enter the IP open the site normally, so that the mapping wp multisite function properly.

    Configuration file:

    Code:
    /var/cpanel/userdata/example/example.com.br
    
    customlog:
    -
    format: combined
    target: /usr/local/apache/domlogs/example.com.br
    -
    format: "\"%{%s}t %I .\\n%{%s}t %O .\""
    target: /usr/local/apache/domlogs/example.com.br-bytes_log
    documentroot: /home/example/public_html
    group: example
    hascgi: 1
    homedir: /home/example/public_html
    ifmodulealiasmodule:
    scriptalias:
    -
    path: /home/example/public_html/cgi-bin/
    url: /cgi_bin/
    ifmoduleincludemodule:
    directoryhomeexamplepublichtml: {}
    
    ifmodulelogconfigmodule:
    ifmodulelogiomodule:
    customlog:
    -
    format: "\"%{%s}t %I .\\n%{%s}t %O .\""
    target: /usr/local/apache/domlogs/example.com.br-bytes_log
    ifmodulemodincludec:
    directoryhomeexamplepublichtml: {}
    
    ifmodulemodsuphpc:
    group: example
    ifmoduleuserdirmodule:
    ifmodulempmitkc:
    ifmoduleruidmodule: {}
    
    ip: 172.31.xx.xx
    owner: root
    phpopenbasedirprotect: 1
    port: 80
    scriptalias:
    -
    path: /home/example/public_html/cgi-bin
    url: /cgi-bin/
    -
    path: /home/example/public_html/cgi-bin/
    url: /cgi-bin/
    serveradmin: webmaster@example.com.br
    serveralias: www.example.com.br
    servername: example.com.br
    usecanonicalname: 'Off'
    user: example
    userdirprotect: ''
    
    
    /usr/local/apache/conf/httpd.conf
    
    Listen 0.0.0.0:80
    
    <VirtualHost 172.31.xx.xx:80>
    ServerName 172.31.xx.xx
    DocumentRoot /usr/local/apache/htdocs
    ServerAdmin someuser @hotmail.com
    <IfModule mod_suphp.c>
    suPHP_UserGroup nobody nobody
    </IfModule>
    </VirtualHost>
    
    
    # Default vhost for unbound IPs
    
    <VirtualHost *>
    ServerName server.example.com.br
    DocumentRoot /usr/local/apache/htdocs
    ServerAdmin someuser @hotmail.com
    <IfModule mod_suphp.c>
    suPHP_UserGroup nobody nobody
    </IfModule>
    </VirtualHost>
    
    
    <VirtualHost 172.31.xx.xx:80>
    ServerName example.com.br
    ServerAlias www.example.com.br
    DocumentRoot /home/example/public_html
    ServerAdmin webmaster@example.com.br
    UseCanonicalName Off
    ...
    _________________________________
    
    
    How can I do to open the site when you type the IP?


    I would like to have everything running smoothly before the end of the trial period of WHM / Cpanel to buy the LICENSE safer.


    André Siqueira
     
    #1 Andre_Siq, Oct 16, 2015
    Last edited by a moderator: Oct 16, 2015
  2. Eric

    Eric Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    746
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Texas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. Andre_Siq

    Andre_Siq Registered

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Brasil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,723
    Likes Received:
    660
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Are you able to assign a dedicated IP address to the account via the "WHM Home » Account Functions » Change Site’s IP Address" option?

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page