The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Change Internal IP of Server Issue

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by gaurav yadav, Sep 21, 2016.

  1. gaurav yadav

    gaurav yadav Registered

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    india
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi, I have a cloud server which had a NAT IP OF 10.X.175.CCC with Cpanel Installed.

    Later I upgraded to a Higher End Server which was assigned new NAT IP

    NAT Mode
    eth0 10.X.171.XXX 163.XXX.XXX.XXX

    eth1 10.X.171.BBB Not Routable


    AS soon as i came to the new server the WHM & CPANEL accounts for all damains were working perfect.

    But the domains starting showing SORRY PAGE and redirected to cgi-sys/defaultwebpage.cgi. No websites are being displayed.


    I did execute the commands
    /scripts/rebuildhttpdconf
    and
    /scripts/build_cpant

    restarted the apache and server.

    But my websites did not start.

    Problem is When i am creating a new account it allocates the old server NAT IP Address.

    FOR EXISTING Accounts if I download the httpd.conf file and update the virtual host entries manually then

    the websites start for the next few hours

    and then automatically the virtual host entries are updated to the old NAT IP Address.

    Pls. guide further.
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. gaurav yadav

    gaurav yadav Registered

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    india
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The show or delete IP address section does display me the current IP Addresses and the entries are correct.

    But still my websites are not working
     
    #3 gaurav yadav, Sep 21, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 21, 2016
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Try using the "IP Migration Wizard" to migrate from the previous IP address to the new IP address. The option is documented at:

    IP Migration Wizard - Documentation - cPanel Documentation

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page