The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Chkrootkit:Checking `chkutmp'... The tty of the following user process(es) were not

Discussion in 'General Discussion' started by isputra, Jan 7, 2006.

  1. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    Hi,

    Today i notice that my chkrootkit test result give me strange message :

    Checking `chkutmp'... The tty of the following user process(es) were not found
    in /var/run/utmp !
    ! RUID PID TTY CMD
    ! root 29541 pts/0 /usr/bin/perl /scripts/realperlinstaller version Archive::Tar Archive::Zip BSD::Resource Bundle::DBD::mysql Bundle::Interchange Bundle::LWP Business::OnlinePayment::AuthorizeNet Business::UPS CGI Compress::Zlib Crypt::SSLeay DBI Date::Parse Digest::MD5 Digeschkutmp: nothing deleted

    What happen with this ?
    Is it my server hacked ?

    Thanks
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    No, that's simply a terminal process running exactly what it shows. Probably a hung session that you terminated. If it's still there, kill of the owning PID, but be careful if it's simply a subprocess of a larger thread (i.e. do ps axf to find out more).
     
    postcd likes this.
  3. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    thanks chirpy.

    I use ps axf and no PID with 29541
     
Loading...

Share This Page