The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

chkservd not monitoring clamd set at chkservd.conf

Discussion in 'General Discussion' started by gflamerich, Jun 10, 2008.

  1. gflamerich

    gflamerich Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi

    We have a problem in one of our servers with chkservd monitoring clamd.
    We copied the same scripts and have same info in all our boxes and works in all of them except this one.

    Fist we told chkservd to monitor clamd at /etc/chkserv.d/chkservd.conf inserting this line clamd:1
    Code:
    antirelayd:1
    clamd:1
    cpsrvd:1
    entropychat:0
    exim:1
    exim-587:1
    eximstats:1
    ...
    then created at /etc/chkserv.d/ a file named clamd with the following:
    Code:
    service[clamd]=x,x,x,/scripts/restartsrv_clamd,clamd,root
    then restarted chkservd and chkservd.log shows no clamd monitoring
    Code:
    [Tue Jun 10 08:58:55 2008] Service check ....cpsrvd [+]...exim [+]...exim-587 [+]...ftpd [+]...httpd [+]...imap [+]...mailscanner [+]...mysql [+]...named [+]...pop [+]...syslogd [+]...Done
    Loading services .....imap....cpsrvd....exim....exim-587....named....pop....mysql....mailscanner....syslogd....ftpd....httpd..
    [Tue Jun 10 09:04:03 2008] Service check ....cpsrvd [+]...exim [+]...exim-587 [+]...ftpd [+]...httpd [+]...imap [+]...mailscanner [+]...mysql [+]...named [+]...pop [+]...syslogd [+]...Done
    [Tue Jun 10 09:12:27 2008] Service check ....cpsrvd [+]...exim [+]...exim-587 [+]...ftpd [+]...httpd [+]...imap [+]...mailscanner [+]...mysql [+]...named [+]...pop [+]...syslogd [+]...Done
    We follow the very same procedure in every box, but this one is the only that is not showing any clamd activity at chkservd.log

    Any help?
    Thanks

    PS: We are not using clamvconnector, this is not the issue, we installed clamav by ourself, not using WHM
     
Loading...

Share This Page