The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

clamd not start after upgrade to 0.90-1.9.3

Discussion in 'cPanel Developers' started by teerasak, Feb 23, 2007.

  1. teerasak

    teerasak Member

    Joined:
    Sep 25, 2002
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Bangkok
    clamd not start after update to version 0.90-1.9.3 on CentOS-4.4 x86_64.

    Error message are:
    clamd: error while loading shared libraries: libclamav.so.1: cannot open shared objec

    Could some one help me please ?

    Thanks.
    Teerasak
     
  2. brendanrtg

    brendanrtg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    UNINSTALL CLAMAV and then install it again under WHM.
     
  3. teerasak

    teerasak Member

    Joined:
    Sep 25, 2002
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Bangkok
    Thanks for your reply. I have try to install and unstall many times. Still not work.
    I found how to fixed this problem on google search. This happens because dgav don't know where libclamav.so.1 file is or clamav libraries are not installed.

    I need to add line /usr/lib in file /etc/ld.so.conf
    Then run ldconfig

    Final problem has been solved.
     
Loading...

Share This Page