Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Clean installation (Apache php only)

Discussion in 'Workarounds and Optimization' started by Stanislav.Anv, Dec 7, 2018.

  1. Stanislav.Anv

    Stanislav.Anv Registered

    Joined:
    Dec 7, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NY
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello
    It is possible, to install cpanel with only one active module - Apache php
    For example, VestaCP provide me that function - Removed -
     
    #1 Stanislav.Anv, Dec 7, 2018
    Last edited by a moderator: Dec 7, 2018
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,877
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I'm curious enough to ask why you'd want to do this.

    There are no options to selectively install cPanel's bits and pieces that I'm aware of.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Stanislav.Anv

    Stanislav.Anv Registered

    Joined:
    Dec 7, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NY
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Resources:)
    For now, don’t need local MySQL and other software.
     
  4. ES - George

    ES - George Well-Known Member PartnerNOC

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    175
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    68
    Location:
    UK
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    My advice is to install cPanel in the normal fashion, and then use the Service Manager feature in WHM to disable things you don't want. You can disable the MySQL service within this interface, plus many others.

    Below is documentation that should help you:

    Service Manager - Version 76 Documentation - cPanel Documentation
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    cPanelLauren likes this.
  5. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,141
    Likes Received:
    474
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    The best advice would be as suggested by @ES - George
    As indicated by @Infopro you can't selectively install services on cPanel though we did recently introduce server roles which allow you to select the Email, DNS, Database or Standard profiles but this feature is experimental as of this time.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice