The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Confused on parameters for XML-API in 11.25

Discussion in 'cPanel Developers' started by ozace, Oct 21, 2009.

  1. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,
    I am coding a DNS update routine under 11.25 and using the new XML-API DNS calls.

    I am confused over the parameters zone and name and domain. Across the addzonerecord, removezonerecord and editzonerecord there appears to be some differences in use - or maybe I am reading it wrong?


    For addzonerecord it states:
    zone (string) — Name of the zone to be added, expressed like a domain name. Example: example.com
    but also:
    name (string) — The name of the zone record
    so is the zone the domain name and the name the hostname ?​


    For removezonerecord it states:
    zone (string) — The domain name whose zone record you wish to remove
    so in this case the zone is the domain name ?​


    For editzonerecord it states:
    domain (string) — The domain name whose zone record you wish to edit.
    It doesnt mention zone as a variable except in the example inputs ? Should I specify zone and domain ?
    and
    name (string) — Domain name. Example: example.com
    is this the hostname ?​

    Hope this question makes sense and I hope someone can clear my thick brain on this

    cheers

    Jim
     
  2. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    As a follow up and while logged into the WHM I tried this:

    https://mydomain.com:2087/xml-api/editzonerecord?type=ns&name="floppychops.com."&Line=12&nsdname=ns2.myns.com.au&ttl=86400&zone="floppychops.com"&domain="floppychops.com"

    getting this error:

    - <editzonerecord>
    - <result>
    <status>0</status>
    <statusmsg>Invalid domain specified.</statusmsg>
    </result>
    </editzonerecord>

    The line # is correct.
    What I am trying to do is to update the nameserver record at line 12 at floppychops.com to point to ns2.myns.com.au

    Any help ?

    Jim
     
  3. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Guess not - suppose this are is a touch new. I will place a support request to cpanel on the example

    cheers

    jim
     
  4. internetfab

    internetfab Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Gothenburg, Sweden
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider

Share This Page