Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Confused on parameters for XML-API in 11.25

Discussion in 'cPanel Developers' started by ozace, Oct 21, 2009.

  1. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi,
    I am coding a DNS update routine under 11.25 and using the new XML-API DNS calls.

    I am confused over the parameters zone and name and domain. Across the addzonerecord, removezonerecord and editzonerecord there appears to be some differences in use - or maybe I am reading it wrong?


    For addzonerecord it states:
    zone (string) — Name of the zone to be added, expressed like a domain name. Example: example.com
    but also:
    name (string) — The name of the zone record
    so is the zone the domain name and the name the hostname ?​


    For removezonerecord it states:
    zone (string) — The domain name whose zone record you wish to remove
    so in this case the zone is the domain name ?​


    For editzonerecord it states:
    domain (string) — The domain name whose zone record you wish to edit.
    It doesnt mention zone as a variable except in the example inputs ? Should I specify zone and domain ?
    and
    name (string) — Domain name. Example: example.com
    is this the hostname ?​

    Hope this question makes sense and I hope someone can clear my thick brain on this

    cheers

    Jim
     
  2. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    As a follow up and while logged into the WHM I tried this:

    https://mydomain.com:2087/xml-api/editzonerecord?type=ns&name="floppychops.com."&Line=12&nsdname=ns2.myns.com.au&ttl=86400&zone="floppychops.com"&domain="floppychops.com"

    getting this error:

    - <editzonerecord>
    - <result>
    <status>0</status>
    <statusmsg>Invalid domain specified.</statusmsg>
    </result>
    </editzonerecord>

    The line # is correct.
    What I am trying to do is to update the nameserver record at line 12 at floppychops.com to point to ns2.myns.com.au

    Any help ?

    Jim
     
  3. ozace

    ozace Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Guess not - suppose this are is a touch new. I will place a support request to cpanel on the example

    cheers

    jim
     
  4. internetfab

    internetfab Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Gothenburg, Sweden
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice