The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Copy an Account From Another Server With an Account Password

Discussion in 'General Discussion' started by cgimickalo, Nov 18, 2013.

  1. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I have a question about the WHM function Copy an Account From Another Server With an Account Password is the same thing when transfer account from one Cpanel to another Cpanel, it will transfer everything over for that domain account, emails, databases, account settings ... etc ? I tried checking through the docs but really couldn't find much about this particular function.

    I have 2 accounts I want to copy from one Cpanel server to our Cpanel server. Both are using the same versions of WHM/Cpanel also. I have the accounts username, passwords and full domains names/IP's from their current server.

    Thanks for any info or assistance,
     
  2. Sys Admin

    Sys Admin Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, It will migrate the account as is including everything you stated (email accounts, databases, ftp accounts, account settings, cronjobs and everything else)
     
  3. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for the information appreciate it.

    Mike
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,689
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Yes, this option will transfer accounts without the root password to the source server. It's designed to transfer the same aspects of the account that the normal transfer options transfer over. However, this feature is only intended as a last resort in cases where you do not have root access to the source server.

    Thank you.
     
  5. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes that what I thought. I don't have root access to this server, just moving a couple of account to our server.

    Thanks,
    Mike
     
  6. quietFinn

    quietFinn Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You could make full backups of the accounts in the old server, copy them to the new server and restore (as root).
     
  7. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes we have backup copies of each of the account we made through their current Cpanel Backups, home directory, incase we can't copy them from their old server to our server via the WHM.

    Thanks,
    Mike
     
  8. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    OK I tried to copy one of the accounts and it failed. Here is the final output:
    Code:
    Extracting tarball................... Done
    cpmove- prefix is missing, but non prefixed directory exists.. the cpmove- prefix discarded. Extracting Domain....Done
    Sorry, we were unable to transfer the account. Information about traceinc's primary domain is either missing or corrupt. For more information, please examine /home/traceinc/cp/traceinc Extract Failed Invalid Account 
    
    This file referred to examine doesn't exist on either server. There was also a reference to backup on their current server, source, was already in progress and could not be obtained. Can I try again later or will this not work at all?

    I've attached a PDF snapshot of the complete output attempting to copy an account. Hopefully someone can review it and tell me what the problem is and if it's either possible or not to copy the account.

    thanks,

    Mike
     

    Attached Files:

    #8 cgimickalo, Nov 19, 2013
    Last edited: Nov 19, 2013
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,689
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's difficult to troubleshoot issues with the source server without root access to it. You may want to try uploading the backup that you generated for the account to the new server and then restoring it.

    Thank you.
     
  10. cgimickalo

    cgimickalo Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    N.W. Iowa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes I agree. My personal opinion is that the WHM function to copy accounts with the password is not really useful just too many issues to be concerned with regarding the source server. But after I was able to create FULL Backups from the source server via the accounts Cpanels, then using the /scripts/restorepkg (options) on our server everything went smoothly didn't even have to create the new accounts through the WHM. The /scripts/restorepkg is a very useful tool :)

    Mike
     
Loading...

Share This Page