Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

CP Upgrade: phpmyadmin and webmail gone...

Discussion in 'Database Discussion' started by RACKSET, Sep 1, 2007.

  1. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    PhpMyAdmin and webmail gone, after cp upgrade today. I see a blank page for both. cp 11 release. Tried upcp --force but no success.

    Also, I have tried this:

    /scripts/fullhordereset

    New horde password: ***

    mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'

    Your horde password is above. Horde has been reset
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. nyjimbo

    nyjimbo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    New York
    Was this an automatic update, which version?. We just went to RELEASE WHM 11.2.0 cPanel 11.11.0-R16709 and both webmail and phpmyadmin look fine.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    Both. Here is WHM 11.2.0 cPanel 11.11.0-R16709 so this sould be an issue at our end.

    Anyone know how to fix these errors? It seems that SquirrelMail is corrupted too.

    ERROR: Config file "config/config.php" not found. You need to configure SquirrelMail before you can use it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    I found that /scripts/makecpphp does not work. I have changed version on /scripts/makecpphp to 4.4.7 but error remains.

    ...
    checking whether IMAP works... no
    configure: error: build test failed. Please check the config.log for details.
    make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
    make: *** No rule to make target `install'. Stop.
    PHP version file is up to date
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    How did you manually configure and install cpanel local php?

    Please anyone?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    An update for those may face this issue: (Notice: USE AT YOUR OWN RISK)

    if you see "error while loading shared libraries: libpq.so.3" when call /usr/local/cpanel/3rdparty/bin/php -v do commands below. (this issue comes from postgresql is not installed and libpq.so.3 is not availble, I am not sure if cPanel needs it, but you can fix it as I did)

    #rpm -qa | grep postgres | tee /root/rpm_pgsql
    #yum install postgresql

    #/scripts/upcp --force
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Did you revert from an edge build at one time? I seen this on a box that was revereted from EDGE a while back. I wonder if you did the same at some point.
     
  8. RACKSET

    RACKSET Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    localhost
    No, but this server is x86_64 VPS, that may make a difference. I have two servers, with this issue, and both fall in after upcp, I think tried to run /scripts/makecpphp and came with broken internal cpanel php.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #8 RACKSET, Sep 2, 2007
    Last edited: Sep 2, 2007
  9. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ok thanks for the info. I did have someone yesterday on a single dedi with this issue after all. Webmail was fine but phpmyadmin was troubled until pg was installed. This was only an issue with a single box that is using a remote mysql box behind it.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice