The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cPAddon install button missing

Discussion in 'General Discussion' started by nzservers, Jan 11, 2010.

  1. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    In the install cpaddon link in the whm, although the list is there to tick. there is no update/install button anymore, seems to have disappeared since the last forced update on several servers about a month ago.
     
  2. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    no one has this prob ???
     
  3. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    What is the full cPanel version number?

    Are any third-party cPAddon vendors configured (e.g., for custom cPAddon modules)?
     
  4. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    The versions range from a year old to the latest stable and release and no 3rd party addons on any of them.
     
  5. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Is there a command line or script I can use to restore the cpaddons page or install the addons?
     
  6. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Applicable commands to run may vary depending on the source of the issue.

    I would start by using the following to rename the directory containing cPAddon modules from the default vendor, followed by testing the Install cPAddons page in WHM to see if it displays as intended:
    Code:
    # mv -v /usr/local/cpanel/cpaddons/cPanel /usr/local/cpanel/cpaddons/cPanel.backup
    If needing to revert the directory name change, the following can be used:
    Code:
    # mv -v /usr/local/cpanel/cpaddons/cPanel.backup /usr/local/cpanel/cpaddons/cPanel
     
  7. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Cheers Don that works and long as I don't Force Refresh of All cPAddon Sources the page displays fine after install/removal :)
     
  8. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    When performing a forced refresh, does it appear to complete successfully or are there any displayed errors while it's in-action?

    For reference purposes, what is the full cPanel version number? The following command may be used to obtain this information via root SSH access:
    Code:
    # /usr/local/cpanel/cpanel -V
     
  9. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    No errors at all, completes normally just doesn't load the page correctly after the force.

    As I said the 7 servers all have different versions from a year old to 11.24.
     
  10. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Thank you for the clarification. Please note that the latest RELEASE is that of cPanel 11.25. When I tested I could not reproduce using cPanel 11.25.

    I apologize for the many questions; this information is greatly appreciated and needed to help verify the circumstances so we can better determine the source of the reported difficulty.

    To confirm, are you experiencing the issue (seen after a forced cPAddons refresh) when using cPanel 11.25 RELEASE, or is it an out-of-date build of RELEASE on version 11.24?
     
  11. nzservers

    nzservers Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    None of them are running 11.25 yet.
     
Loading...

Share This Page