The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cPanel 11 htaccess dont work - please help

Discussion in 'General Discussion' started by VCServer, May 2, 2007.

  1. VCServer

    VCServer Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello :),

    i have a big problem.

    I´m login into cPanel and go to "htaccess password protection". At this i added a new user + password.

    Now access the protected site i must enter a user but no password to access.

    Although a password in the password file is deposited needs I only the user name without password to enter over the side to access to be able.

    Server informations:

    WHM 11.1.0 cPanel 11.1-E11411
    CENTOS Enterprise 4.4 i686 - WHM X v3.1.0

    .htaccess File was put on by cPanel:

    passwd File was put on by cPanel:

    I can login to the site with user "goto" and no password.
    I can't login to the site with user "goto" and the correct password.
    I can't login to the site with user "goto" and a wrong password.

    And i dont find the reason for this problem.

    Can anyone help me please? :confused:
     
  2. Beermonster

    Beermonster Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have the same problem, subscribing to this thread
     
  3. invirtua

    invirtua Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    I'm having same problem in our servers.
    cpanel is not generating correct password in passwd file.
    if you observe, when you create a new user, cpanel displays a blank password in confirmation message and that blank password is on file, because of this you can login with no password.
    cpanel must look this, because is a bug.

    Also location of passwd files was changed, before was:
    /home/USERNAME/.htpasswds/DIR/passwd

    Now is
    /home/USERNAME/.htpasswds/public_html/DIR/passwd

    Best regards,

    Jeff
     
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you believe this to be a bug, please enter this into our bug reporting system so our developers can look into this at:

    http://bugzilla.cpanel.net
     
  5. invirtua

    invirtua Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Bug 5356 Submitted
    Cpanel just generates blank passwords in .htpasswd

    Best regards,

    Jeff
     
  6. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    cPanel 11.1-E11411 is a bit old.. just tried it in 11.3.1 and it seems fine.
     
  7. invirtua

    invirtua Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Nick,

    I'm running on CURRENT tree and last version is:
    WHM 11.1.0 cPanel 11.2.1-C11600

    And my servers has the .httpasswd problem.

    Thanks,

    Jeff
     
  8. VCServer

    VCServer Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello cpanelnick :),

    i have now updatet to:

    WHM 11.1.0 cPanel 11.3.6-E11806
    CENTOS Enterprise 4.4 i686 - WHM X v3.1.0


    But the problem exists also after the update in the most current version
    :(
     
  9. Cristian99

    Cristian99 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    THANKS CPANEL for 6 horrible DAYS!!

    we wait fix for this too
     
  10. mohakevin

    mohakevin Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Same problem

    we have the same problem in two servers with Cpanel 11

    WHM 11.1.0 cPanel 11.2.6-C11806

    Waiting for the fix
     
  11. VCServer

    VCServer Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hallo :),

    with me the problem is repaired.

    With the help of cPanel the support I could find it out cPanel but at the RVSkin lay not on.

    I have thereupon a Mail on rvskin written and those this nose communicated.

    Short time came later an update for the RVSkin out which this error repaired.

    Even if you use the RVSkin, then absolutely on the most current version update. This does not contain the error any longer.

    Again thank you for the very nice assistance here.
     
  12. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Please post what theme you are using as this still continues to work for me on x3.
     
  13. rvskin

    rvskin Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 19, 2003
    Messages:
    400
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Anybody using RVSkin, please update it to latest version. Or turn-on auto-update as it will be updated every couple days. cPanel changed the code on the last minutes. And I still see changing and adding new features in almost cPanel update on the CURRENT tree.
     
  14. mohakevin

    mohakevin Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I´ve updated rvskin and now it works fine!

    Thanks!
     
Loading...

Share This Page