Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED [CPANEL-26207] AutoSSL fails with incorrect is not registered domain error

Discussion in 'Security' started by jsw4, Mar 29, 2019.

  1. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    LetEncrypt AutoSSL for a third level domain name has failed to renew for several days. Previously it has worked fine for this domain. The error reported is:

    "… is not a registered domain name."

    I think this is related to the fact that the FQDN is a third level domain name like:

    first.last.name

    Where last.name is a reserved domain used only for third level sub-domain delegation, and it is not under our control.

    I have verified that it is a valid registered domain name; WHOIS reports it is not expired and my cPanel servers are authoritative for DNS. DNS is resolving the names and providing correct answers.

    There is no CDN in front of the server.
    There is no IPv6 on the server.

    What is my next step to get AutoSSL working again for this domain? Thanks.
     
  2. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Can you please open a ticket using the link in my signature? Once open please reply with the Ticket ID here so that we can update this thread with the resolution once the ticket is resolved.


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This is a known issue. CPANEL-26207
     
  4. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Yes, it does indeed sound like that case, was hoping to get another example in our ticket system of this issue as well as confirmation.

    For anyone that is unaware CPANEL-26207 - Resolver to handle 2nd level domains on the public suffix list

    This issue is resolved in v80 of cPanel and is scheduled to be backported to v78 though that portion is not complete yet.


     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    cPanel tickets ID# 11822347
     
  6. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @jsw4

    Thanks for providing that, it looks like this ticket is resolved with the same conclusion as is listed in this thread. We'll update here when v80 is moved to RELEASE


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Vinothkumar Vidjearadjou

    Vinothkumar Vidjearadjou Registered

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    cPanel tickets ID# 12015115

    Thank you
     
  8. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I checked into this ticket but your issue appears to be unrelated to the case here, it appears that you have UDP port 53 filtered and this needs to be resolved in order to allow the autoSSL check to properly complete.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Lauren,
    Is there an update on ETA for resolution of this issue? I've got a few sites affected now.
    -JSW
     
  10. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @jsw4

    Its resolved in v80 of cPanel but that version is still in edge and not recommended for production.

    In the case it notes it was backported to v78.0.21 yesterday but it's not present in the changelog so I'm waiting on confirmation in the case to say for sure that it's resolved in a RELEASE version of cPanel.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thank you. I look forward to your update re: 78.0.21.
     
    cPanelLauren likes this.
  12. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The issue persists after updating to 78.0.21.
     
  13. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    This is updated in v78.0.22 which hasn't been released just yet. I'll update here when it is.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. jsw4

    jsw4 Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Issue is resolved for me in v78.0.23.
     
  15. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,466
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    We shipped 78.0.23 last week and this should have fixed the issue for everyone, @jsw4 thanks for letting us know.

    Please let us know if anyone continues to experience issues with this now that the issue should be resolved.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice