The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cpanel apache

Discussion in 'EasyApache' started by liang3391, Jun 23, 2009.

  1. liang3391

    liang3391 Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    How do I add cpane host apache module, I lack mod_status module. Host has been running in production environment.
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    At this time, we do not natively support mod_status. However, you can add support by creating a Custom OptMod for EasyApache. We had a presentation on how to do this at our 2008 cPanel Conference. You can view the slides to this presentation at:

    http://docs.cpanel.net/twiki/pub/AllDocumentation/TrainingResources/TrainingSlides08/EA3Build.pdf
     
  3. liang3391

    liang3391 Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cpanel apache mod_status modules

    If you want to install cpanel apache module mod_status installed the How do I add it? Can you give me a reference to write it? I have read that document or not
     
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You will need to write some Perl code as mentioned in those presentation slides. I recommend viewing the presentation slides so you understand what you need to do.

    We do have sample modules posted to EasyApache - cPanel Inc. but it would be difficult to understand how to properly build a Custom OptMod without viewing the presentation's slides.
     
  5. liang3391

    liang3391 Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    apache mod_status

    I will not write the script to add to the mod_status module in httpd.conf? I see you can write it?
     
  6. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You are welcome to submit a feature request for this functionality at: cPanel Bugzilla Main Page - however we will not have any ETAs on if and when such functionality may become added to EasyApache.

    Alternatively, feel welcome to hire someone in the Jobs section of these forums to build this for you.
     
  7. liang3391

    liang3391 Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I let mod_status modules loaded in apache, how do I, I manually add the module can not be apache identification, but also can not start apache. the mod_status module in modules directory did not. httpd.conf also has not been loaded into.
     
Loading...

Share This Page