The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cPanel Backup Configuration

Discussion in 'Data Protection' started by popeye, Dec 9, 2013.

  1. popeye

    popeye Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Texas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    Does anyone know if there is a way to slow the backup system down when it transfers ? i know it will take longer but its maxing my connection out.

    Also is there a way to disable the default location so i only remote ftp ?
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    There are no native features that will shape the speed of the upload of backups to a remote server. You may want to look for traffic shaping software that includes this type of functionality. Could you elaborate on disabling the default location? For instance, do you mean you want to ensure backups are only saved to the remote FTP destination?

    Thank you.
     
  3. popeye

    popeye Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Texas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator

    Yes disable local backups and just use ftp, because when i try to send them it disabels it and they don't send.

    i think its because they are trying backup local first. and i think this is why it fails.
     
    #3 popeye, Dec 10, 2013
    Last edited: Dec 10, 2013
  4. cPanelPeter

    cPanelPeter Technical Analyst III
    Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    569
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Actually the backup is always created locally first (usually in /home/cpbackuptmp). Then once there it is moved to the normal backup location (/backups?) if that option is enabled. and then it is uploaded via FTP to the remote server.
     
Loading...

Share This Page