Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

cPanel bug - overloading VPS

Discussion in 'General Discussion' started by web-project, Jan 6, 2008.

  1. web-project

    web-project Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    58
    My VPS specs:
    384MB Guarantee RAM
    768MB Burst RAM
    Inode: 7680000
    CPU0 speed: 2.4GHz
    CPU1 speed: 2.4GHz
    14GB webspace

    I discovered that if I reload in browser cPanel control page 2-3 times the load of the VPS rocks to 5.4 load. :mad::mad:

    Could you prove that this is NOT cPanel bug?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    You'll find it's hard to prove a negative.

    Try watching the Virtuozzo stats and also the VPS resources (via your VPS control panel and also from top) and see if you can identify which resources are being consumed. It's most likely you have a resource bottleneck on your VPS (e.g. the host server is overloaded or you have insufficient memory allocation or one of the other myriad of VPS host configurables).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,777
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    353
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I can confirm that this does not happen :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. web-project

    web-project Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    58
    definitely it was bug, as after update now working fine, the memory load drops from 400+ MB to 256+ MB
     

    Attached Files:

    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. mrcbrown

    mrcbrown Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2003
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    What build are you actively running on your cPanel VPS? With certain builds bugs are a given, Stable/Release are probably your best route.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice