cPanel do not load php.ini/user.ini/.htaccess php variables

tui

Well-Known Member
Jun 15, 2007
142
39
78
Mexico
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,

Today one of my clients open me a ticket regarding that php is not loading the variables that he is saving in MultiPHP INI Editor, checking his account i can see that cPanel is saving the values on .htaccess user.ini and php.ini but the values are not reflected on his website. I already make some tests and im unable to see the override values on any php files/folders and subdomains where the files are writen by cpanel.

If i run a phpinfo(); i can see that php is ignoring the custom ini configurations because i see that the loaded configuration file is the server configuration file as you can see on the attached image.

My server configuration is Apache MPM with mod_mpm_prefork and the php version that is using my client is 7.4, the php handler for 7.4 is suphp

Checking on the .htaccess file i could not see anything related about ini files that could be forcing to not-load the custom ini file

Is there anything i need to do on server or is a bug about this?
 

Attachments

Last edited by a moderator:

cPRex

Jurassic Moderator
Staff member
Oct 19, 2014
11,743
1,866
363
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey there! I would expect that to work properly with everything you've mentioned. The additional .ini file doesn't show up in the "Loaded Configuration Files" line on the system, but I would expect the local value to differ from the master value in their respective columns.

If you aren't seeing different values there, it might be best to submit a ticket to our team so we can check this directly on the affected server.
 

tui

Well-Known Member
Jun 15, 2007
142
39
78
Mexico
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello cPRex,

You are right, some of the local values are the values that are on the user ini files, i was thinking it was not loading because a specific value that is needed throw a page error, looking in detail, i found that only some needed values are not loading:

opcache.enable=1
opcache.interned_strings_buffer=16
opcache.max_accelerated_files=10000
opcache.memory_consumption=1024
opcache.save_comments=1
opcache.revalidate_freq=1
apc.enable_cli=1

For this values, the local values are the same as the master values, not the values that are on the user ini files, does this values need something special in order to be applied on the custom user ini files?
 

cPRex

Jurassic Moderator
Staff member
Oct 19, 2014
11,743
1,866
363
cPanel Access Level
Root Administrator