Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Cpanel does not work

Discussion in 'General Discussion' started by thebomb, Mar 23, 2011.

  1. thebomb

    thebomb Registered

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cpanel does not work internal server error 500 shows all the time? can you show me how to fix this?

    i need step by step


    Thanks
     
  2. ChrisRHS

    ChrisRHS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    292
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    168
    Hello there,

    If you have root access, check your log files for the reasons (/usr/local/apache/logs/). If you do not have root access, then get in touch with your hosting provider, and have them look into the errors.

    Chris
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,608
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    238
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If cPanel isn't working, then you might also want to check the cPanel error logs at /usr/local/cpanel/logs/error_log location. Simply tail the log when trying to access cPanel to see if anything is logged there. As Chris mentioned, if you don't have root SSH access to check those logs, then please contact your hosting provider to have them check into it further.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. thebomb

    thebomb Registered

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    i am a novice to web hosting so where do i change the root?

    i apoligize for this but i really need to solve this problem.
     
  5. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,608
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    238
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Are you purchasing a hosting account with someone? If so, you do not have access to the server backend to make changes. Please contact your web host, the company you are paying for the account. They are the ones who can help you.

    Otherwise, if you do have access to the server backend, contact whoever you are renting the server from to ask for help. Again, whoever you are paying money to for the server. The only reason cPanel appears on your control panel is that we provide the software. We are not a hosting provider and we do not have access to the server's backend to correct this issue for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice