Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

cPanel doesn`t update

Discussion in 'General Discussion' started by the_bobara, May 6, 2005.

  1. the_bobara

    the_bobara Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Bulgaria
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,
    one of my boxes doesn`t update i tried everything but without success, it just hold it.
    i don`t know how to describe it more.
    how to resolve this problem?


    WHM 10.1.0 cPanel 10.2.0-R25
    CentOS 3.4 i686 - WHM X v3.1.0

    excuse me for my bad English :eek:
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Posting what happens when you run /scripts/upcp would help together with the version you're currently running and the release tree you're trying to upgrade to.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. the_bobara

    the_bobara Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Bulgaria
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Code:
    root@teddy [~]# /scripts/upcp
    Found hostname to be teddy.domain.tld, which resolves to xxx.xxx.xxx.xxx
    Hostname Virtual Host is already setup
    PHP version file is up to date
    Doing a manual update...
    Cpanel updates are coming from layer2.cpanel.net
    Checking /dev/hda....OK
    x - creating lock directory
    x - SKIPPING /usr/local/lib/php.ini (file already exists)
    /usr/bin/freshclam: relocation error: /usr/bin/freshclam: undefined symbol: cl_md5file
    Ftp Setup Script Version 6.0
    Fetching version information from [url]http://updates.cpanel.net/ftpinstall/version[/url] (RELEASE)....Done
    
    only this.
    this is the version
    WHM 10.1.0 cPanel 10.2.0-R25
    CentOS 3.4 i686 - WHM X v3.1.0
     
    #3 the_bobara, May 6, 2005
    Last edited: May 6, 2005
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Do you have a firewall installed and if so, have you opened up the ports required for cPanel updates?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. the_bobara

    the_bobara Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Bulgaria
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    yes i have, i use APF filewall, but now i turned it off and tried to update and some situation :(
    where may be the problem?
     
  6. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Have a check in /var/log/cpupdate.log
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. the_bobara

    the_bobara Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Bulgaria
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Code:
    Sat Apr 30 20:50:50 EEST 2005
    Using layer2.cpanel.net
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/bin/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/bin/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/perl/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.1$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/perl/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/whostmgr/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.1$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/whostmgr/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.16$
    43%...86%...100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/src/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/src/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    5%...10%...15%...20%...26%...31%...36%...41%...47%...52%...57%...62%...67%...73%...78%...83%...88%...94%...99%...100%......D$
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/3rdparty/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.1$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/3rdparty/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.16$
    11%...22%...33%...45%...56%...67%...79%...90%...100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/3rdparty/etc/php.ini.bz2....52%...100%......Done[/url]
    Got file ./etc/php.ini ok (md5 matches)
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/cgi-sys/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.16$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/cgi-sys/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/java-sys/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.1$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/java-sys/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.16$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/base/3rdparty/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69$
    100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/base/3rdparty/.cpanelsync.bz2....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.$
    13%...26%...39%...52%...65%...78%...91%...100%......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/x/.cpanelsync.lock....Trying[/url] httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.151
    100%......Done
    
    this file contents only this but this is from 30th of April...i`m trying to update cpanel every day including today
     
  8. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    When upcp stops running, does it return the command prompt to you or do you have to kill it?

    Try /scripts/updatenow followed by /scripts/upcp this time. Please post any errors.
     
  9. the_bobara

    the_bobara Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Bulgaria
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    no it just hold the proces and i need to kill it.
    when i type /scripts/updatenow :
    Code:
    root@teddy [~]# /scripts/updatenow
    Sync Source: http://httpupdate.cpanel.net/RELEASE/scripts
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/.cpanelsync.lock....Trying httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    100%......Done
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/.cpanelsync.bz2....Trying httpupdate.cpanel.net @ 69.72.164.152
    35%...71%...100%......Done
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/sysup.bz2....87%...100%......Done
    Got file ./sysup ok (md5 matches)
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/eximup.bz2....100%......Done
    Got file ./eximup ok (md5 matches)
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/quicksecure.bz2....100%......Done
    Got file ./quicksecure ok (md5 matches)
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/eximup~.bz2....100%......Done
    Got file ./eximup~ ok (md5 matches)
    
    but after /scripts/upcp only:
    Code:
    root@teddy [~]# /scripts/upcp
    Found hostname to be teddy.domain.tld, which resolves to xxx.xxx.xxx.xxx
    Hostname Virtual Host is already setup
    
     
  10. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Please submit a ticket, that'll be the quickest way to resolve this issue.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice