The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cpanel hangs during upgrade

Discussion in 'General Discussion' started by nobodyk, Mar 26, 2011.

  1. nobodyk

    nobodyk Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    When my cpanel update via whm is hangs at 20% during the installer. All I see afterwards is this:
    .................
    .................
    .................
    .................

    I let it run for a few hours and it still shows the dots. Which led to this problem too:
    exim up, but showing down in cpanel

    My sever is no slouch. i7 950 3GHz, 12 GB of ram. I only have one medium size site running on it.
     
  2. vanessa

    vanessa Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    817
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia Beach, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    While it's installing, try opening up another SSH window and running top to see what it's doing, and you may be able to narrow it down from there.
     
  3. JawadArshad

    JawadArshad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    PK
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    What were the last few lines before the dots. You might want to run a 'tail -f update.12312312.log' on the newest file in the folder /var/cpanel/updatelogs by logging into SSH as root.
     
  4. nobodyk

    nobodyk Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This is when I tried to reinstalled exim because the update messed up exim.
    Entire log:
    Code:
    [start script /usr/local/cpanel/bin/genrollback]
    cPanel RollBack disabled per user settings
    [end script: 0.077739 seconds elapsed.]
    [start script sh perlmods]
    The following modules are now being installed/updated/verified: Locales,version$
    Method: Perl Expect
    Testing connection speed...(using fast method)...Done
    Ping:1 (ticks) Testing connection speed to mirror.team-cymru.org using pureperl$
    Ping:1 (ticks) Testing connection speed to cpan.netnitco.net using pureperl...($
    Ping:0 (ticks) Testing connection speed to mirrors.servercentral.net using pure$
    Three usable mirrors located
    
    Tail doesn't work because there's thousands of ".............' lines, but here's the stuff right before the dots (not full log obviously):
    Code:
     ⦠pt_br' complete.
    
    Updating 'ro' locale â¦
     ⦠roo' complete.
    
    Updating 'ru' locale â¦
     ⦠ruu' complete.
    
    Updating 'zh' locale â¦
     ⦠zhh' complete.
    
    
    perlmods
    ........
    ........
    ........
    ........
    ........
    
     
  5. nobodyk

    nobodyk Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I fixed it.
     
  6. JawadArshad

    JawadArshad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    PK
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Glad to hear that. It would be helpful for anyone facing a similar issue if you post the eventual solution here.

     
  7. nobodyk

    nobodyk Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I went to the cpanel update options and clicked on "inherit" for the 3rd party software. Then right before the upgrade I checked the boxed that said "Force update" or "Override update" (something like that). Then cpanel did its thing :)
     
Loading...

Share This Page