The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

/cpanel not working and /webmail not working

Discussion in 'E-mail Discussions' started by orware, May 9, 2007.

  1. orware

    orware Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I don't really use /webmail, but I thought I'd include it for the search indexes. However I do use /cpanel alot and having the redirect not work for me is ok, but it's a lot easier to teach people to type in domain.com/cpanel rather than domain.com:2083.

    The direct 2082 and 2083 (and whatever the corresponding ports are for the webmail) all work as they should, just these redirects don't.

    I did look through the forums already, but it seems like the person who had the problem ended up talking to support about it (I don't think I can file a support request since I get cPanel through my webhost).

    If this is a really simple fix just let me know where to go to fix it (or if there's a built-in cPanel script for it). I really don't have any problems fixing things, I just don't know where I need to go to do so.

    Thank you,

    -Omar
     
  2. AlexV.

    AlexV. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    212
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Omar:

    First think to check would be whether this entries exist on your httpd.conf, if they are not simply add them at the bottom of it, save the changes and restart apache:

    ScriptAliasMatch ^/cpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /cpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /whm /usr/local/cpanel/cgi-sys/whmredirect.cgi
    ScriptAlias /securewhm /usr/local/cpanel/cgi-sys/swhmredirect.cgi
    ScriptAlias /webmail /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
    ScriptAliasMatch ^/webmail/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
    ScriptAliasMatch ^/kpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /controlpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /securecontrolpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/sredirect.cgi
     
  3. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    FWIW, I know an issue similar to this one was resolved in cPanel 11.2.1 build 11631.
     
  4. orware

    orware Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    /cpanel and /webmail now working

    Thanks guys! Alex's fix worked perfectly.

    Currently I'm running build 11817...I don't know if the newer builds would have corrected the issue or not, but it was an easy enough fix.

    Thanks again!

    -Omar
     
  5. AlexV.

    AlexV. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    212
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Omar:

    Not a problem. Always glad to be of assistance. :D
     
  6. sessiz2008

    sessiz2008 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi;
    my server /cpanel not working and /webmail not working

    my httpd.conf ;

    ErrorDocument 400 /400.shtml
    ErrorDocument 401 /401.shtml
    ErrorDocument 403 /403.shtml
    ErrorDocument 404 /404.shtml
    ErrorDocument 500 /500.shtml
    ScriptAlias /cgi-sys/ /usr/local/cpanel/cgi-sys/
    Alias /sys_cpanel/ /usr/local/cpanel/sys_cpanel/
    Alias /java-sys/ /usr/local/cpanel/java-sys/
    Alias /img-sys/ /usr/local/cpanel/img-sys/
    Alias /akopia/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/akopia/
    Alias /neo-images/ /usr/local/cpanel/base/neomail/neo-images/
    ScriptAliasMatch ^/cpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /cpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /whm /usr/local/cpanel/cgi-sys/whmredirect.cgi
    ScriptAlias /securewhm /usr/local/cpanel/cgi-sys/swhmredirect.cgi
    ScriptAlias /webmail /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
    ScriptAliasMatch ^/webmail/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
    ScriptAliasMatch ^/kpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /controlpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
    ScriptAlias /securecontrolpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/sredirect.cgi
    Alias /mailman/archives/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/archives/public/
    ScriptAlias /mailman/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/cgi-bin/
    Alias /pipermail/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/archives/public/
    Alias /interchange/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/interchange/
    Alias /interchange-5/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/interchange-5/


    can you help me please ?
     
  7. AlexV.

    AlexV. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    212
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    sessiz2008 :

    Please feel free to open a support ticket and we will take a look at it for you and troubleshoot it accordingly.
     
  8. pshepperd

    pshepperd Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I am having this same problem after upgrading to latest "Current" build.

    I have a vps from a datacenter and as such am not eligable to open a support request. The above mentioned fixes did not solve the problem.

    Apache is running however the directory aliases are not working.

    Any additional thoughts from anyone?

    Just wondering if there is a quick fix before I start working on this in great depth.

    Thanks in advance.
     
  9. greetingsc

    greetingsc Active Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Are you requiring SSL (option in tweak settings)?

    If so, I had a similar problem where just the ssl wasn't working. Easily fixed by regenerating the main server certificate - something must have gotten out of whack during the upgrade to v11.

    Hope this helps,
    Michael
     
  10. jeroman8

    jeroman8 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2003
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Same problem here!

    Build C11862

    redirect does not work ( /cpanel, /whm, /webamail)

    Page not found
     
Loading...

Share This Page