The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cpanel pure-ftpd not starting up on machine boot

Discussion in 'General Discussion' started by renegadeavenger, Nov 8, 2005.

  1. renegadeavenger

    renegadeavenger Registered

    Joined:
    Jul 16, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    this is weird.. this is the first encounter of me playing with cpanel that pure-ftpd doesn't automatically startup with machine boots. Can someone help me with making it bootup on start? Or do I just have to add the line in rc.local /etc/init.d/pure-ftpd start ?

    thanks
     
  2. bijo

    bijo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    Hello,

    Go to WHM
    Main >> Service Configuration >> Service Manager and enable ftpd

    Then try :)
     
  3. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    i manage 2 servers running Centos 4 + WHM/CPanel, on one, ftpd is enabled via whm, starts up properly every time. on the other, ftpd is enabled via whm, yet did not load on start. i opened Webmin -> Bootup/Shutdown, and viewed the pure-ftpd configuration, it was not set to start at boot...

    Any ideas why this might be set properly on one server, but not another?


    EDIT: nevermind, the service started up (via WHM) and was running, but wouldnt' accept connections. i'm researching...
     
    #3 intel352, Mar 8, 2006
    Last edited: Mar 8, 2006
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    If it's not restarting at boot, just do:

    chkconfig pure-ftpd on
     
  5. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    I found it was started/running after the server rebooted, but it wasn't allowing any connections (as if it were down). Restarting pure-ftpd then allowed connections... Not sure why it errored like that, I'll have to find it's error log when I get a chance.
     
Loading...

Share This Page