The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cPanel Security Advisor

Discussion in 'General Discussion' started by rpvw, Sep 6, 2016.

  1. rpvw

    rpvw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    118
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Spain
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Since upgrading from 58.0.25 to 58.0.26, the cPanel Security Advisor is taking much longer to complete.

    It used to run for 40 to 60 second, it is now taking up to six minutes. Not a huge problem, but it does encourage navigation away from the manager, and then going back and starting a second/third security scan process.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,667
    Likes Received:
    646
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I've been unable to reproduce this issue on a test system, as it completes in roughly 30 seconds:

    Code:
    Start Time: Wed Sep 07 2016 14:18:46 GMT-0400 (EDT)
    Finish Time: Wed Sep 07 2016 14:19:09 GMT-0400 (EDT) 
    Could you open a support ticket using the link in my signature so we can review the affected system and determine what's causing the extended scan time?

    Thank you.
     
  3. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Same here on a small VPS:
    Start Time: Wed Sep 07 2016 15:42:24 GMT-0400 (EDT)
    Finish Time: Wed Sep 07 2016 15:42:50 GMT-0400 (EDT)

    @rpvw is anything showing up in red, which are they?
     
  4. rpvw

    rpvw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    118
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Spain
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Nothing in red other than the usual SSH password and root logins which we have locked down to our own static IP's (and to you guys o_O ) with both host access control and firewall rules.

    I am now getting run times of around 17 - 20 seconds which is what I would expect.

    I looked for duplicate processes (none) and redundant binaries (none) at the time I was seeing the processes taking unusually long to complete and I couldn't see anything that would cause it. Server load at the time was down at 0.06 0.07 0.02 (Dedicated server, Intel Xeon E3-1240v3, 3.40GHz, 8 Logical Cores, 8GB Ram) and no process was using unusually high memory.

    I guess it will remain a mystery for the moment. If I see it happening again and can pin it down to something, I shall let you know.
     
    Infopro likes this.
Loading...

Share This Page