The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED cPanel Swap issue

Discussion in 'General Discussion' started by batchenr, Mar 16, 2017.

  1. batchenr

    batchenr Member

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Israel
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Everyone,

    i have CentOS release 6.8 with Cpanel Version 11.58.0.12
    Recently we expiriance an issue where swap is overloading .

    two days ago i restarted services Apache&Mysql
    and i saw swap is not going down so we had to use swapoff -a.

    now it is back again to the same situation!

    here is some more info :

    [~]# free -h
    total used free shared buffers cached
    Mem: 7.7G 7.0G 730M 2.1G 219M 4.4G
    -/+ buffers/cache: 2.4G 5.3G
    Swap: 3.9G 2.3G 1.5G


    [~]# swapon --summary
    Filename Type Size Used Priority
    /dev/dm-1 partition 4063228 2460648 -1

    this is what using the swap now :
    php 4396 kB
    php 4396 kB
    php 4364 kB
    php 4360 kB
    php 4096 kB
    php 3936 kB
    php 3932 kB
    php 3780 kB
    php 3764 kB
    php 3756 kB
    php 3644 kB
    php 3640 kB
    php 3580 kB
    php 3504 kB
    php 3504 kB
    php 3292 kB
    php 3284 kB
    php 3208 kB
    php 3088 kB
    tailwatchd 3044 kB
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Feel free to open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look at your system and rule out any issues with the cPanel software. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  3. batchenr

    batchenr Member

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Israel
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    hi thank you.
    but before we opening a ticket can you give me some steps to do before ?
    we dont want to give root access to the server and this is what you request when opening a ticket-

    can you please give me more leads ?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. batchenr

    batchenr Member

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Israel
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Well thanks.
    after some checking i discovered VMTOOLS trying to install itself got stuck and apparently it was what
    swapping.
    i could see this via vmtools log and when trying to edit Cpanel machine via vcenter it told me i cant make any changes as a vmtools is in a middle of installing.
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page