The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cpanel via https

Discussion in 'General Discussion' started by Sofiot, Aug 24, 2009.

  1. Sofiot

    Sofiot Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi.

    My web hoster is not able to provide the following:
    I want to access cpanel through mydomain.de/cpanel and want to transfer name and password using ssl (port 2083). My webhoster told my that this function is only available in a beta version. I do not want to type the port number every time. Just mydomain.de/cpanel. Not mydomain.de:2083

    Right now only the unsecure transmission of name and password is given when I use mydomain.de/cpanel.

    My former webhoster told me that it is a regular function in the stable version. What can I tell my new webhoster which settings are to be made?


    Thank you for your answers.


    The Sofiot
     
  2. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    tweak settings
    Redirection
    Always redirect users to the ssl/tls ports when visiting /cpanel, /webmail, etc.

    note this setting is global
     
  3. sirbrent

    sirbrent Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Note that, unless you have added a ssl certificate to your whm services, you (and your clients, if you are a reseller) will see certificate errors.
     
  4. Sofiot

    Sofiot Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thank you for your answers.

    Let me add something:
    Is this setting a regular setting in one of the stable versions?
    (All stable versions? Or just recently added?)
    My provider told me that this setting is only available in a beta version. And that the cpanel developers told him that this function will be implemented in a further version ...

    Thank you in advance


    The Sofiot
     
Loading...

Share This Page