The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cpanel/Whm API

Discussion in 'General Discussion' started by farshad_s3, Aug 27, 2004.

  1. farshad_s3

    farshad_s3 Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi
    where can i find whm php api ?
    does cpanel have it ? or any boddy can help me ?
     
  2. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  3. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  4. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes but that is very limited.
     
  5. monotreme

    monotreme Member

    Joined:
    Sep 14, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    that does not work at all 4 me.
     
  6. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    What doesnt work?
     
  7. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Try this:

    http://whm-aio.com/api.zip

    It's not yet completed and the trial will run out on Sep 30th But most of the examples work.
     
  8. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    I cannot get that API to work on my server. Maybe I need to register, but when I try it gets stuck on the payment screen. Blah... Anyone got any ideas?

    Also does anyone know where the scripts directory is located at for the WHM?
     
    #8 __DoPe_ShOw__, Sep 15, 2004
    Last edited: Sep 15, 2004
  9. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    You will find most of the scripts inside the /scripts directory on your server. For the ones you don't find, are embeded inside WHM.
     
  10. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    I know where the scripts would be but I can't even find the directory scripts... LOL... I searched all over the server in every directory that had anything to do with cPanel. Any suggestions?
     
  11. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    login to your server using ssh

    cd /scripts

    You are now in the scripts directory.
     
  12. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    Ahh haa, there ya go. Thanks. I am wanting to try to make the server status and apache status scripts like in the API listed above. I can't get the API to work right so I will try using the one cPanel gives if thats at all possible... blah.. Anyone got any ideas?
     
  13. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    As i said earlier you won't find all the scripts in there. Some of them are embeded inside WHM, including those server status.
     
  14. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    Well, the API listed above doesn't work for some reason and I want to beable to show the server status like cPanel on my website. Any ideas on how to do that??
     
  15. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Are you adding your hash to config.php?
     
  16. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    Yes, I added it. Just doesn't work... Blah..
     
  17. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I am failign to speak to you on aim but I will keep trying
     
  18. __DoPe_ShOw__

    __DoPe_ShOw__ Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Louisiana
    Yea, I was in bed when you contacted me. I'm at work right now and I just tried to IM you. You didn't answer. Busy?
     
Loading...

Share This Page