The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cpanel/WHM just died without reason

Discussion in 'General Discussion' started by gypsy2012, Mar 12, 2004.

  1. gypsy2012

    gypsy2012 Member

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I haven't figured out why yet, all I can figure is there was an autmoatic upgrade that happened last night that broke something but one of our servers that runs Cpanel on it is no longer responding at all to ports 2086 and 2082


    I know we've changed nothing because noone has even been rooted on that box in weeks.

    I tried restarting it to no avail, see below.

    Any help in this would be greatly appreciated, including even where to look for clues, since we don't do much with cpanel, it generally just takes care of itself.

    Thanks


    ---------------restart cut below-----------------------


    root@web3# /etc/rc.d/init.d/cpanel restart
    Stopping cPanel services: [ OK ]
    Stopping cPanel log services: [ OK ]
    Stopping cPanel Chat services: [ OK ]
    Stopping Melange Chat services: [ OK ]
    Stopping InterChange services: [FAILED]
    Stopping cPanel ssl services: [ OK ]

    Stopping mailman services: Shutting down Mailman's master qrunner
    PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/master-qrunner.pid
    [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/master-qrunner.pid'
    Is qrunner even running?

    Starting eximstats: [ OK ]
    Starting cPanel services: execvp: No such file or directory
    [FAILED]
    Starting cPanel Log services: [ OK ]
    Starting pop3 services:
    Starting cPanel Chat services: [ OK ]
    Starting Melange Chat services: [ OK ]
    Starting cPanel ssl services: [ OK ]
     
  2. gypsy2012

    gypsy2012 Member

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    more info....

    Based on when nagios started complaining it was one of these upgrades:



    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 09:59:44 EST 2004
    9.1.0-EDGE_67 (i686)
    ---------------------------------------------------------------
    prevent password resets for accounts in demo mode
    ---------------------------------------------------------------


    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 10:05:26 EST 2004
    9.1.0-CURRENT_68 (i686)
    ---------------------------------------------------------------

    ---------------------------------------------------------------


    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 10:16:53 EST 2004
    9.1.0-RELEASE_69 (i686)
    ---------------------------------------------------------------

    ---------------------------------------------------------------


    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 10:23:38 EST 2004
    9.1.0-EDGE_70 (i686)
    ---------------------------------------------------------------
    the recent security fix broken resetpass.cgi this build
    fixes it:
    ---------------------------------------------------------------


    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 10:38:36 EST 2004
    9.1.0-CURRENT_71 (i686)
    ---------------------------------------------------------------

    ---------------------------------------------------------------


    +-------------------------------------------------------------+
    Fri Mar 12 10:43:08 EST 2004
    9.1.0-RELEASE_72 (i686)
    ---------------------------------------------------------------

    ---------------------------------------------------------------

    cPanel.net Support Ticket Number: 42786
     
  3. vortech

    vortech Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    We also have 3 cpanel boxes down and one that will not start pop3.. Something is going wrong. We also don't use auto update so not sure why it just started happening.
     
  4. vortech

    vortech Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Did the upgrade and everything is fix.. Not sure what it was..
     
  5. Lippy

    Lippy Active Member

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Upgrading did not correct my Problem still getting Cpanel failed.

    This is the error I get.

    Please advise on how to correct this problem.
     
  6. vortech

    vortech Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thats what I was seeing before my upgrade.. Not sure why it did not fix yours.. :(
     
  7. teknowebworks

    teknowebworks Active Member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    same here, one box down.


    root@cpanel1 [~]# service cpanel restart
    Stopping cPanel services: [ OK ]
    Stopping pop3 services: [ OK ]
    Stopping cPanel log services: [ OK ]
    Stopping cPanel Chat services: [ OK ]
    Stopping Melange Chat services: [ OK ]
    Stopping InterChange services: [FAILED]
    Stopping cPanel ssl services: [ OK ]

    Stopping mailman services: Shutting down Mailman's master qrunner
    PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/master-qrunner.pid
    [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/master-qrunner.pid'
    Is qrunner even running?

    Starting eximstats: [ OK ]
    Starting cPanel services: execvp: No such file or directory
    [FAILED]
    Starting cPanel Log services: [ OK ]
    Starting pop3 services: [ OK ]
    Starting cPanel Chat services: [ OK ]
    Starting Melange Chat services: [ OK ]
    Starting cPanel ssl services: [ OK ]
    Starting mailman services: Site list is missing: mailman

    root@cpanel1 [~]#


    what do i do now, i'm totally new to cpanel, only worked with ensim and plesk before.
     
  8. tAzMaNiAc

    tAzMaNiAc Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2003
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sachse, TX
    Excuse me for being blunt, but do yall have tickets?

    It could be to do with the vulnerability detected before.
    or it could be something else..
     
  9. gypsy2012

    gypsy2012 Member

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    yes, I have a ticket and it has not been addressed.
     
  10. XPerties

    XPerties Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    401
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New Jersey, USA
    Mail Queue holding everything here.

    #42837

    cPanel.net Support Ticket Number: 42837
     
  11. drhoskins

    drhoskins Registered

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    /etc/init.d/cpanel status

    Shows stunnel stopped when it is running after the upgrade.

    /scripts/upcp --force

    Got whm running again
     
Loading...

Share This Page