The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cpanel11 service certificates...

Discussion in 'General Discussion' started by 4u123, May 28, 2007.

  1. 4u123

    4u123 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Hi,

    I just purchased a wildcard cert and installed it in the cPanel/WHM/Webmail Service section of cpanel11. The cert appeared to install correctly but it is coming up as untrusted even though I pasted in the intermediate / cabundle crt. Its a cheap cert so I think I need to force the ca to be acknowledged by the server somehow.

    In previous versions of cpanel, I understand that a file in /usr/local/cpanel/etc needed updating with the cabundle so that it comes up as trusted in the browser. However - the files mentioned in previous forum posts dont exist on the cpanel 11 server so I'm guessing its all been moved around.

    Can anyone advise on what I should do to get the server to identify the ca and show up as trusted ?

    Thanks in advance.
     
    #1 4u123, May 28, 2007
    Last edited: May 28, 2007
  2. 4u123

    4u123 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I Notice that in /var/cpanel/ssl/cpanel there are three files...

    mycpanel.pem - contains the key and crt for the cert I installed
    mycpanel.cabundle - contains the ca bundle for the cert I installed
    cpanel.pem - contains a different key and crt

    Thats about all I've been able to work out. If the correct bundle is installed, why does my browser say that "The security certificate presented by this website was not issued by a trusted certificate authority."
     
  3. 4u123

    4u123 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ok I fixed it!!!

    Edited mycpanel.pem and just pasted the cabundle under the crt. It looks like the WHM process that creates the files - doesnt add the cabundle to the file so adding it manually has done the trick!

    :)
     
    #3 4u123, May 28, 2007
    Last edited: Jun 5, 2009
  4. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Are you running stunnel ?

    ps uxaww |grep stunnel
     
Loading...

Share This Page