cpanelconnecttrack and domain *unknown*

bigtomjp

Member
Apr 6, 2016
13
1
3
cPanel Access Level
Root Administrator
For some reason I have a 0MB domain setup with a cpanel account. The domain is "*unknown*".

I have looked and I cannot seem to figure out how or why this has happened. Any ideas?


Screen Shot 2016-09-10 at 9.43.18 AM.png
 
Last edited by a moderator:

24x7server

Well-Known Member
Apr 17, 2013
1,911
96
78
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
Which cPanel version are you using ? I can see it's some system user which are showing in list account with the /var partition. There is something wrong on your configuration. Can you please contact cPanel support team OR ask your system admin to check this user list.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,229
463
Hello,

A previous bug in cPanel version 11.57 (development build for 11.58) resulted in the creation of cpuser files in the /var/cpanel/users directory. This was fixed in cPanel version 58:

Fixed case CPANEL-6657: Don't create cpuser files for system users.

You can manually remove those cpuser files from the /var/cpanel/users/ directory if you were affected by this bug.

Thank you.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,229
463
Hello,

You should manually remove the files under the /var/cpanel/users directory that match those usernames. They are not actually accounts and should not exist. Once removed, run the following command:

Code:
/scripts/updateuserdomains
Thank you.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,229
463
Hello,

Internal case CPANEL-11510 is open to monitor reports where rogue users appear in "WHM >> List Accounts" due to the existence of files associated with cPanel services in the /var/cpanel/users/ directory. I'll update this thread with more information on the status of this case as it becomes available.

Thank you.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,229
463
Hello,

Internal case CPANEL-11510 was closed, as the issue is not reproducible in the latest cPanel 64 builds. Feel free to let us know if you experience this issue going forward.

Thank you.