Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cphulk only for some ports

Discussion in 'Security' started by MarceloKonrath, Nov 8, 2017.

Tags:
  1. MarceloKonrath

    MarceloKonrath Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello

    I want to keep ftp, cpanel and whm closed out of the country I live in but I wish that webmail and emails work from anywhere in the world.

    CPHULK does not have the option to choose the port that I want to exclude from monitoring.

    So I renamed the webmaild and dovecot files to webmaild1 and dovecot1

    These files are inside the folder

    /var/cpanel/cphulkd/keys

    That solved my problem.

    I see errors in the maillog (police error) but everything is working fine so far.

    My question is, can this cause MYSQL to malfunction because CPHULK uses MYSQL?

    Thank you
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    42,782
    Likes Received:
    1,712
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. MarceloKonrath

    MarceloKonrath Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  4. MarceloKonrath

    MarceloKonrath Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi cPanelMichael

    The option is interesting but there is no way to use subnet.

    In the meantime I'm going to study a better solution. If the cphulk allow the choice of ports to be monitored, it would be perfect.

    Thank you

     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    42,782
    Likes Received:
    1,712
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    To specify a network range, add a network mask to the IP address. EX:

    Code:
    192.168.0.0/255.255.255.0
    You may also want to look into a firewall management utility such as CSF to see if any of it's options will help:

    ConfigServer Security & Firewall (csf)

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page