cpsrvd on s1.server failed

Tymsah

Well-Known Member
Apr 6, 2007
151
0
166
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi,

How can i fix this error ?

Main >> Server Status >> Service Status
cpsrvd failed
spamd failed

cpsrvd on s1.server failed
Spamd failed @ Sat Nov 6 12:19:46 2010. A restart was attempted automagically.
Service Check Method: [check command]

Cmd Service Check Raw Output: Spamd is not running


Service Check Finished
Loading services .....named....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....sshd....exim..Done
Loading services .....named....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....sshd....exim..Done
Loading services .....named....spamd....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....exim..Done
Loading services .....named....spamd....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....exim..Done
Loading services .....named....spamd....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....exim..Done
Loading services .....named....spamd....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....exim..Done
Loading services .....named....spamd....lfd....syslogd....cpanellogd....mysql....queueprocd....imap....exim-587....cpsrvd....ftpd....httpd....clamd....exim..Done
Service Check Started
[2010-11-06 12:19:46 +0200] Service check ....syslogd [[check command:+][tcp connect:N/A]]...spamd [[check command:-][tcp connect:N/A]Restarting spamd....
]...queueprocd [[check command:+][tcp connect:N/A]]...named [[check command:+][tcp connect:N/A]]...mysql [[check command:+][tcp connect:N/A]]...lfd [[check command:+][tcp connect:N/A]]...imap [[check command:+][tcp connect:+]]...httpd [[check command:N/A][tcp connect:+]]...ftpd [[check command:+][tcp connect:+]]...exim-587 [[check command:N/A][tcp connect:+]]...exim [[check command:+][tcp connect:+]]...cpsrvd [cpsrvd: [HTTP/1.1 401 Access Denied != HTTP/1.x 200 OK] [key=<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><link rel="shortcut icon" href="/unprotected/cpanel/favicon.ico" type="image/x-icon" /><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /><title>cPanel&reg; 11</title><link rel="stylesheet" href="/unprotected/cpanel/style_optimized.css" type="text/css" /></head><body><div id="wrap"> <div id="top-whm"> </div> <div id="mid"> <div id="content-wrap" align="center"> <form action="/login/" method="post" > <input type="hidden" name="login_theme" value="cpanel" /> <table width="100%" class="login" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td align="left"><b>Login</b></td> <td>&nbsp;</td> </tr> <tr> <td class="login_lines">Username:</td> <td class="login_lines"><input type="text" id="user" name="user" size="16" /></td> </tr> <tr class="row2"> <td class="login_lines">Password:</td> <td class="login_lines"><input type="password" id="pass" name="pass" size="16" /></td> </tr> <tr> <td colspan="2" style="text-align: center"><input type="submit" id="login" value="Login" class="input-button" /></td> </tr> </table> <input type="hidden" name="goto_uri" value="/.__cpanel__service__check__./serviceauth" /> <input type="hidden" name="reset_tokens" value="1" /></form><br /><br /><script type="text/javascript">/* Must not include external javascript -jnk 06.20.09 */ var init = function() { document.getElementById("user").value = ''; document.getElementById("pass").value = ''; document.getElementById("user").focus(); };if( window.addEventListener ) { window.addEventListener('load',init,false);} else if( document.addEventListener ) { document.addEventListener('load',init,false);}</script></div></div><div id="bot-whm"></div>&copy; cPanel, Inc. 2009</div></body></html>] [expected_key=WFh_UhHWDgULRYRxKWQM7UGFr3H44_cEQx3igH2mw6QhzKHaIS9XCFaFNfw69yGQ]
[check command:N/A][tcp connect:-]Restarting cpsrvd....
system: /usr/local/cpanel/etc/init/stopstunnel
system: /usr/local/cpanel/etc/init/stopcpsrvd
 

JaredR.

Well-Known Member
Feb 25, 2010
1,834
23
143
Houston, TX
cPanel Access Level
Root Administrator
From the output you have presented, it appears that the cpsrvd daemon may actually be starting, but sending an incorrect response to the service check done by tailwatchd/chkservd.

First try a forced cPanel update:

# /scripts/upcp --force

If this does not help, please submit a ticket. There are various reasons for this type of issue, and it can be difficult to determine the exact reason without direct access to the server. If you submit a ticket, we will log in and help you resolve it in a timely manner.