The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CPU/Memory/MySQL Usage stopped working

Discussion in 'General Discussion' started by hbouma, Nov 20, 2003.

  1. hbouma

    hbouma Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi everyone,

    I updated to WHM 8.5.1 cPanel 8.5.3-S3 last Saturday and during the upgrade my Show Usage feature stopped working in the WHM. Any thoughts on how I can get it restarted? Thanks for any assistance!

    Hal
     
  2. rustelekom

    rustelekom Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    moscow
    same problem but without any changes in system
     
  3. hannudb

    hannudb Member

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Atlanta
    Same here.
     
  4. rustelekom

    rustelekom Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    moscow
    in our case - just some of admins delete cron for dcpumon. and as soon as we restore it - all work perfect...
     
  5. hannudb

    hannudb Member

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Atlanta
    Forgive my ignorance, but how is that done?
     
  6. rustelekom

    rustelekom Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    moscow
    simple.
    edit /etc/crontab

    and insert this string:
    */5 * * * * root /usr/local/cpanel/bin/dcpumon >>/dev/null 2>&1
     
  7. hannudb

    hannudb Member

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Atlanta
    Thanks. Unfortunately, didn't work for me.
     
  8. rustelekom

    rustelekom Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    moscow
    try from ssh following command:

    locate dcpumon

    this command show you where placed two command dcpumon & dcpumonshow. Last utility show you same picture that you usually see in the cpanel ...

    PS. Correction . For viewing you must use /usr/local/cpanel/bin]# ./dcpumonview
     
    #8 rustelekom, Nov 24, 2003
    Last edited: Dec 22, 2003
Loading...

Share This Page