The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Create subdomain on default WHM domain

Discussion in 'General Discussion' started by planetcaravan, Jul 28, 2014.

  1. planetcaravan

    planetcaravan Member

    Joined:
    Feb 6, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi there,

    I'm using: CentOS release 6.5 (Final) (64bit) with WHM 11.40.1 (build 11).
    My WHM is accesible via mydomain.com
    I want to create a subdomain like download.mydomain.com
    How con I do this?
     
  2. vanessa

    vanessa Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    817
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia Beach, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  3. planetcaravan

    planetcaravan Member

    Joined:
    Feb 6, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    My domain is not configured on cPanel. I use this domain only to reach my WHM
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You should create a cPanel account in order to create this subdomain beneath the domain name it's associated with, or create a cPanel account for the subdomain directly. Note that you should not have your server's hostname match a domain name you create an account for.

    Thank you.
     
  5. planetcaravan

    planetcaravan Member

    Joined:
    Feb 6, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi and thanks for your answer.
    So is deprecated to create a subdomain in my case?
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  7. planetcaravan

    planetcaravan Member

    Joined:
    Feb 6, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You wrote
    so I tought this is a deprecate use of a subdomain
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    No, what that means is that if your hostname is "123.domain.com", then you should not add "123.domain.com" as an account. However, it's okay to add "domain.com" as an account and create a subdomain beneath it.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page