Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Database issues? WHMCS upgrade

Discussion in 'Database Discussions' started by Mikhail, Jan 1, 2017.

  1. Mikhail

    Mikhail Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi,
    I have a old whmcs that needs upgrading however the script to upgrade does not function I opened a ticket with WHMCS and they keep coming back to me that its the my sql performance that is causing the problem.
    I have tried various changes to the my.cnf but nothing seems to work for the upgrade script they have.
    I am running this on a VPS very low load only 5 domains none of them are big sites wordpress openecart etc for SOHO and ma and pa local buiness's.
    Thanks in advance for any help.
    Kind Regards,



    MIKHAIL
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,762
    Likes Received:
    313
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    No enough details here I don't think. What exactly is the error you're running up against?
     
  3. Mikhail

    Mikhail Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Error is something like this: Unable to complete incremental updates: Unable to import the 6.0.0 Alpha1 database file. Unable to import /home/path/public_html/myaccount/resources/sql/upgrade600alpha1.sql: SQLSTATE[42S01]: Base table or view already exists: 1050 Table 'tblupdatehistory' already exists
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,762
    Likes Received:
    313
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Quick search for that error and I find this thread:
    Error during upgrade 6.0 issues?
    Second post by John:
    Doesn't read like a performance issue to me.

    Here's a few others:
    upgrading from 5.3 to 6.2.2
    Whmcs 6 upgrade problem

    You might want to review those and post to the WHMCS forums for more help with this.
     
  5. Mikhail

    Mikhail Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Thanks for the links.
    I will try increasing the php timeout values for execution and mysql settings.
     
  6. Mikhail

    Mikhail Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    its not a db issue its a upgrade script issue WHMCS seem to be in denial about this.
    :(
     
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,762
    Likes Received:
    313
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Does your DB have that table mentioned? tblupdatehistory
     
Loading...

Share This Page