The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Deleted User Account SSL Resources re-appearing

Discussion in 'General Discussion' started by c4n, Apr 17, 2017.

  1. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    Hello,

    I have an issue with deleted SSL certificates re-appearing in the SSL Store Manager.

    If I go to WHM > SSL Store Manger I see:

    Apache’s Installed SSL Resources

    A list of public keys + certificates

    User Account SSL Resources

    One available public key + certificate


    The problem is I want to REMOVE the one listed under "User Account SSL Resources".

    I delete both the private key and certificate by clicking the red (X) icon and it seems to work fine, it is not listed there anymore.


    However, after a while (next day, maybe after a WHM update/restart?) the same certificate appears again under User Account SSL Resources.

    I was wondering how to permanently remove the unused certificate?

    Thank you!
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,288
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Do you see the listed certificates within the "/home/$username/ssl/" directory for the account? If so, does removing them from that directory address the issue?

    Thank you.
     
  3. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    Hello,

    Thanks for the prompt reply.

    Yes, they are listed there. The thing is, I deleted them yesterday (also manually from the mentioned dir) and they were simply created again (they have today's date).
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,288
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Is AutoSSL enabled for these accounts in "WHM >> Manage AutoSSL"?

    Thank you.
     
  5. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    No, it is disabled.

    However, the user account is setup to automatically install SSL for any subdomain. Subdomains are added using APIv2 (api2_query).

    The account is using a wildcard SSL certificate. Right now it is using the correct wildcard certificate and subdomains get setup correctly. However, when the old wildcard certificate re-appears, the account is using that (wrong) SSL certificate to setup subdomains.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,288
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look at the affected system and see what's happening? You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  7. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    An update: yesterday I logged into Cpanel with the reseller username; even though nothing was listed under "User Account SSL Resources" in WHM, the old certificate was still available in the reseller Cpanel account.

    I deleted the certificate from reseller Cpanel account as well now and so far it hasn't re-appeared. I will monitor it for a few days and if update the status here.
     
  8. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    Same thing happened today, submitted Support Request ID: 8389557
     
  9. c4n

    c4n Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    Issue solved. For anyone having the same question:

    The SSL certificate kept on showing back up under the user SSL resources because it was in use by cPanel services.

    As long as this SSL certificate is in use by system services it will continue to be added under SSL Storage Manager.
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page