The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

did upcp left few processess running.

Discussion in 'General Discussion' started by mohit, May 4, 2007.

  1. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    for some unknown reasons my nightly update is not completed even 12 hours since it began. later i had to get this box downgraded to WHM 10.8.0 cPanel 10.9.0-R10737


    i still have a HIGH CPU eating process left on the box.


    will Killing these processes would be SAFE ?

    thanx,
    mohit
     
  2. Voltar

    Voltar Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bakersfield, California
    cpdavd is the DAV daemon for the new webdrives feature in 11. It isn't a problem for me with cpu usage.
     
  3. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    my min concern is
    "
    7970 root 0 43.1 0.3 /usr/bin/perl /usr/local/cpanel/bin/rebuild_sprites
    "

    as its using a lot of resources, and its been 12 hours since this is running.

    can any one suggest.

    thanx,
    mohit
     
  4. yapluka

    yapluka Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    301
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    killall -9 rebuild_sprites

    then when upcp is complete, run a upcp --force and you should be up to date :)
     
  5. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    thanks for your suggestion.
    I think there's another problem on this release for sender verification.
    I already have the sender in White list at the destination server but still the mails from one server to another fail due to "451 Could not complete sender verify callout"

    below is delivery log, domain names hidden

    Code:
    delivering 1Hk4oW-0003Yq-UB
    LOG: MAIN PANIC
      failed to expand condition "${perl{checkspam2}}" for checkspam2 router: Undefined subroutine &main::checkspam2 called.
    
    Connecting to host1.cxx [xx.xx.xx4.xxx]:25 ... connected
      SMTP<< 220-xxx.host1.cxx ESMTP Exim 4.63 #1 Fri, 04 May 2007 18:10:14 -0500
             220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
             220 and/or bulk e-mail.
      SMTP>> EHLO xxx.host2.cxx
      SMTP<< 250-xx.host1.cxx Hello xxx.host2.cxx [xx.xx.xxx.xx]
             250-SIZE 52428800
             250-PIPELINING
             250-AUTH PLAIN LOGIN
             250-STARTTLS
             250 HELP
      SMTP>> STARTTLS
      SMTP<< 220 TLS go ahead
      SMTP>> EHLO xxx.host2.cxx
      SMTP<< 250-xxx.host1.cxx Hello xxx.host2.cxx [xx.xx.xxx.xx]
             250-SIZE 52428800
             250-PIPELINING
             250-AUTH PLAIN LOGIN
             250 HELP
      SMTP>> MAIL FROM: SIZE=1689
      SMTP>> RCPT TO:
      SMTP>> DATA
      SMTP<< 250 OK
      SMTP<< 451 Could not complete sender verify callout
      SMTP<< 503 valid RCPT command must precede DATA
      SMTP>> QUIT
    LOG: MAIN
      == info@host1.cxx R=lookuphost T=remote_smtp defer (-44): SMTP error from remote mail server after RCPT TO:: host host1.cxx [xx.xx.xx4.xxx]: 451 Could not complete sender verify callout
    now what iam missing.

    thanx,
    m
     
  6. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider

    try

    /scripts/buildeximconf


    If you have modified the default config you can do a

    rm /etc/exim.conf.local*

    first to reset things. (or just use the reset function in whm's exim config editor)
     
  7. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    thanks nick, iam able to get the mails now.
    i don't know why "/scripts/buildeximconf" didn't got this working on last attempt.

    thanks for your attention.

    regards,
    mohit
     
  8. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    If you send me a copy /var/cpanel/updatelogs/*, I'll try to figure out what went wrong so you can avoid the problem in the future.

    nick@cpanel.net
     
  9. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    thanks, I just sent you a zip file with logs.

    regards,
    mohit
     
Loading...

Share This Page