The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Directing to /home /home2

Discussion in 'General Discussion' started by merlinpa1969, Feb 11, 2006.

  1. merlinpa1969

    merlinpa1969 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    PA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    How can I determin which directory ( hard drive ) an account is setup on.....

    I want to setup 1 type of accont to home2 and the rest to /home
     
  2. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    List Accounts under ROOT WHM would show you the "Partition" used for a specific a/c.
    you may click on the edit icon for a a/c. from this column and move user files to a different drive.

    see ya,
    mohit
     
  3. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Or, from shell, just look in /etc/passwd in the homedir field.
     
  4. merlinpa1969

    merlinpa1969 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    PA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Is there a way to set this up so I dont have to MOVE it after the fact?
     
  5. merlinpa1969

    merlinpa1969 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    PA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Let me ask a different way,

    I want to setup accounts to go to either home or home 2 based on account type...

    Is this possible
     
  6. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    cPanel uses a simply method of creating new accounts on the partition with most space, IIRC. If you want to change that, you'd probably have to custom mod /scripts/wwwacct
     
Loading...

Share This Page