Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Disable Functions

Discussion in 'EasyApache' started by keat63, Jul 25, 2017.

  1. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I want to disable some PHP functions.

    disable_functions =exec,passthru,shell_exec,system,proc_open,popen,curl_exec,curl_multi_exec,parse_ini_file,show_source

    however, looking in MutiPhpini editor, i see no entry for disable_functions, so i've no idea where to post the above string.

    Could anyone assist.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,802
    Likes Received:
    1,895
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello @keat63,

    You can use the "Editor Mode" tab in "WHM >> MultiPHP INI Editor" to modify the "disable_functions" line.

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    Chatiel likes this.
  3. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't see a disable functions line, hence the reason for the post
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,802
    Likes Received:
    1,895
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Can you confirm if you are using the "MultiPHP INI Editor" in WHM, or in cPanel? Also, are you using the "Editor Mode" tab?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am indeed.
    However, It looks like my find facility isnt working, as exporting the file I can find it..
    I was using firefox browser, the find facility doesn't seem to find the string, actually manually scrolling through and I can.
     
    #5 keat63, Jul 26, 2017
    Last edited: Jul 26, 2017
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,802
    Likes Received:
    1,895
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Try using the keyboard shortcut for the find command (Ctrl + F) from within the text box and you should be able to search within it.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice