The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Disable Functions

Discussion in 'EasyApache' started by keat63, Jul 25, 2017.

  1. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    875
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I want to disable some PHP functions.

    disable_functions =exec,passthru,shell_exec,system,proc_open,popen,curl_exec,curl_multi_exec,parse_ini_file,show_source

    however, looking in MutiPhpini editor, i see no entry for disable_functions, so i've no idea where to post the above string.

    Could anyone assist.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,037
    Likes Received:
    1,280
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello @keat63,

    You can use the "Editor Mode" tab in "WHM >> MultiPHP INI Editor" to modify the "disable_functions" line.

    Thanks!
     
  3. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    875
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't see a disable functions line, hence the reason for the post
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,037
    Likes Received:
    1,280
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you confirm if you are using the "MultiPHP INI Editor" in WHM, or in cPanel? Also, are you using the "Editor Mode" tab?

    Thank you.
     
  5. keat63

    keat63 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    875
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am indeed.
    However, It looks like my find facility isnt working, as exporting the file I can find it..
    I was using firefox browser, the find facility doesn't seem to find the string, actually manually scrolling through and I can.
     
    #5 keat63, Jul 26, 2017
    Last edited: Jul 26, 2017
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,037
    Likes Received:
    1,280
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try using the keyboard shortcut for the find command (Ctrl + F) from within the text box and you should be able to search within it.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page