Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Django environment on cPanel

Discussion in 'General Discussion' started by Iron_Butterfly, Oct 14, 2016.

Tags:
  1. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    Community, I would like to ask you about the correct deployment of Django environment + PostgreSQL on my cPanel site. I have Django site and I want to host it on cPanel.
    However, I heard that using mod_python is not secure.
    Could you please give me the right direction.
    Thank you!
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,696
    Likes Received:
    1,789
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
  4. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    Also, I'm digging cPanel documentation and can't find an answer to one question - why I can't see "Setup Python App" button in Software section of my cPanel?
     
  5. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    Well, I have installed PostgreSQL with /scripts/installpostgres and configured it.

    What about my last question - why I can't see "Setup Python App" button in Software section of my cPanel?
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,167
    Likes Received:
    370
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,167
    Likes Received:
    370
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Is it enabled on your account's Package's Features List?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    I go to Packages » Feature Manager » Edit default Feature List and see nothing related to Python. What should I do now?
     
  10. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,167
    Likes Received:
    370
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    This post is still relevant:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    Still can't understand why someone can see "Setup Python App" button in Software section. But I can't.
    Is this cPanel feature? In this case why I can't use it?
     
  12. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,167
    Likes Received:
    370
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
  14. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,167
    Likes Received:
    370
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. Iron_Butterfly

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Russia
    So, if I correctly understood, this feature is not available for cPanel installed on CentOS7?
    Very bad. I will have to transfer my Django site to an alternate hosting panel.
     
  16. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,696
    Likes Received:
    1,789
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    That is correct. This feature you are referring is only available on cPanel installations with CloudLinux:

    CloudLinux Documentation

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice