Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Dns Issue www record

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by leonep, Nov 18, 2014.

  1. leonep

    leonep Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    80
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Pescara
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi
    i am new to cPanel and in general in hosting . please help me in this issue!
    I have my server(188.165.xxx.xxx) with authoritative nameserver for domain domain.it .Now i want to use www record with another web server(95.110.xxx.xxx) where there is a copy of the same web site .I like to use this for maintenance

    i do my config and if i use dig command it seem to work , but using ping domain.it it not reply correct web server.If i browse with navigator domain.it go to 188.165.xxx.xxx web site


    ping domain.it

    Esecuzione di Ping domain.it [188.165.xxx.xxx] con 32 byte di dati:


    dig domain.it

    ; <<>> DiG 9.8.8 <<>> domain.it
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 64907
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;domain.it. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    domain.it. 14399 IN A 95.110.202.228

    ;; Query time: 120 msec
    ;; SERVER: 8.8.4.4#53(8.8.4.4)
    ;; WHEN: Tue Nov 18 10:48:05 ora solare Europa occidentale 2014
    ;; MSG SIZE rcvd: 58




    this is my cPanel config:
    dns.JPG
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #1 leonep, Nov 18, 2014
    Last edited by a moderator: Nov 18, 2014
  2. leonep

    leonep Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    80
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Pescara
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    problem solved after some hours. prabably dns propagation. dig was execute shell with another tcp/ip dns server . sorry
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,617
    Likes Received:
    1,787
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    I am happy to see the issue was resolved. Thank you for updating us with the outcome.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice