Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

DNS NOT WORKING. please help!!

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by aboyz, Jul 21, 2004.

  1. aboyz

    aboyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Hi,

    I"m getting the following error when trying to run bind

    anyone know what this message mean??

    ndc: error: ctl_client: evConnect(fd 3): Connection refused ndc: error: cannot connect to command channel (/var/run/ndc)

    What does this mean. please show me how to fix this thx
     
  2. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Have you tried running /scripts/fixndc?
     
  3. aboyz

    aboyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    ofocurse i ran /scripts/fixndc

    didn't fix it.. same issues..

    I even try to deinstall bind9
    and reinstall it same thing


    any other help??
     
  4. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Post or PM some additional info. OS being used. Domain name, etc.
     
  5. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Have you also tried running /scripts/fixnamed?
     
  6. GOT

    GOT Get Proactive!
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Chesapeake, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Depending on how your noc has loaded cpanel, you might need to edit the named.conf file.

    If you do a search for rndc in the forums, you'll see that lots of people have had and fixed this problem before.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Shuttle

    Shuttle Registered

    Joined:
    Sep 1, 2003
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    rh9 has rndc-key instead of rndckey in named.conf, just remove the dash

    edit /etc/named.conf
    find all instances of rndc-key and change to rndckey

    Then restart bind.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice